Ihvan 15 Gencin İdam Kararı Hakkında Açıklama Yaptı

Ihvan 15 Gencin İdam Kararı Hakkında Açıklama Yaptı

Mısır’ın darbeci mahkemesinin 15 Mısırlı genç hakkında verdiği idam kararının ardından İhvan-ı Müslimin Basın Sözcüsü Dr. Talat Fehmi bir açıklama yayınladı.

ısır’ın darbeci mahkemesinin 15 Mısırlı genç hakkında verdiği idam kararının ardından İhvan-ı Müslimin Basın Sözcüsü Dr. Talat Fehmi bir açıklama yayınladı.


Açıklamanın metni şu şekilde:


Cuma namazını eda eden 300 kişinin ölümüne sebep olan terör saldırısı henüz çok yeniyken ve Mısır sahasında durum oldukça karışıkken, Mısır yönetimi hiçbir şekilde kanıtlanmamış suçlarla suçlanan ve göstermelik sorgulara tabi tutulan 15 genç hakkında idam kararı aldı.


Bu karar, bizzat Mısır’ın darbeci liderinin kışkırtmasına ve teşvik etmesine rağmen ne Sina Yarımadasında ne de başka bir yerde hiçbir terör hadisesinin yaşanmadığı 2013 senesinden yaşanmış bir olay üzerine alındı.


Yargıda yolsuzluğun ayyuka çıktığı, yargının yönetime bağımlı olduğu ve yönetimin “intikam” alması için kullanıldığı bir zamanda masum olan bu gençlerin haksız yere suçlanmaları, göstermelik mahkemelerde yargılanmaları ve terörist muamelesi görmeleri “adalet” kavramının temelinden hasar gördüğünü ortaya koyuyor.


Bizim terör karşısındaki tavrımız, her ne şekilde olursa olsun terörün karşısında yer aldığımız herkes tarafından bilinmektedir. Haklarındaki suçlamalara hiçbir delil gösterilmemiş olan ve adil bir hakim karşısında yargılanmamış olan bu gençler hakkındaki kararın karşısında olduğumuzu da buradan ilan ediyoruz.


Yapılan bu haksızlıklardan darbeci yönetimi sorumlu tutuyoruz. Askeri yönetimin güç kullanmasının Mısır halkının ve İhvan’ın darbe karşısındaki tavrını değiştirmeye yetmeyeceğini de buradan ilan ediyoruz.


Dr. Talat Fehmi


İhvan-ı Müslimin Basın Sözcüsü


8 Rebiu’l Ahir 1439-24 Aralık 2017

islamianaliz