İhtida eden Musevilere mahalle baskısı

İhtida eden Musevilere mahalle baskısı

İsrail'de Müslüman olan Yahudilere ciddi baskılar yapılıyor, bunun için yönetim destekli bir dernek bile kurulmuş...

İsrail'in Tel Aviv şehrinde Filistinli bir gencin Müslüman olan Yahudi kızla evlenirklen düğününün aşırı Yahudiler tarafından basılması İsrail yönetiminde din değiştiren Yahudilere yapılan mahalle baskısını yeniden gündeme getirdi.

Haaretz'de yer alan bir haberde sadece 2014 yılı içerisinde 63 Yahudi, ihtida ederek İslam ile şereflendi. Son iki yılda ise bu sayı 400'ü buluyor. Onlarca kişi ise Hristiyanlığa geçti.

Yahudilerin yoğun bir şekilde din değiştirmesi İsrail'de endişeyle karşılanıyor. Bu sebeple din değiştirenlere çeşitli baskılar yapılıyor. Bunun için İsrail yönetimi tarafından maddi olarak desteklenen bir dernek kurulmuş. “Sonsuza Kadar İsrailli Aileler” isimli bu dernek, din değiştirip içişleri bakanlığına kimliklerindeki din hanesinin düzeltilmesi için başvuranlarla görüşüyor ve onları bu kararından vazgeçiriyor.

Baskılara maruz kalmak istemeyen bazı Yahudiler ise resmi bildirimde bulunmadan Müslüman oluyor. Nitekim Haaretz'de bugün yayınlanan "Yahudiler için din değiştirme rehberi" başlıklı haberde insanların İslam'a geçmesi için sadece kelime-i şehadet getirmesinin yeterli olduğunu belirterek bundan sonra bir müftü tarafından Müslüman olanlara ihtida belgesi verildiğini ifade ediyor.

Haberde ayrıca bu yıl içerisinde İsrail'de yaşayan 19 Müslümanın dininden döndüğü bildirildi.

FİLİSTİNLİ GENÇLE İSRAİLLİ KIZ ATEŞKESTEN FAYDALANIP EVLENMİŞTİ

Filistinli Mahmud Mansur, Morel Malka adlı İsrailli bir kıza aşık olunca onun İslam dinini seçmesini istedi. Mansur’un bu teklifini kabul eden Malka, Müslüman oldu. Savaşın devam ettiği bir sürede evlenme kararı alan çift, ateşkesten de yararlanarak Tel Aviv’in en merkezi meydanlarından biri olan Rishon Letsion’da bir düğün salonunda evlendi. 

Haberin medyada duyulması üzerine harekete geçen bazı aşırı sağcı gruplar düğünü engellemek için salona girmek istedi. Aşırı gruplar Müslümanlar’ın genç Yahudi kızlarını Müslüman yaparak kendilerinden uzaklaştırdıklarını savunurken, "Bize ırkçı diyebilirsiniz, bir Müslüman kızın Yahudi bir gençle evlenip bizim dine geçmesine onlar asla müsaade etmezler, bizde aynı şeyi yapıyoruz" demişti.