İhsanoğlu: Böyle bir sözüm yok

İhsanoğlu: Böyle bir sözüm yok

İhsanoğlu: Böyle bir sözüm yok

MHP ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarında kullanacağı slogan ve logo ile seçim bildirgesini açıklamak üzere basının karşısına geçti. 
Basın toplantısının soru-cevap bölümünde İhsanoğlu’na geçtiğimiz günlerde CNN Türk’te katıldığı bir programda İsrail-Filistin ilişkileriyle ilgili olarak söylediği sözlerdi. İhsanoğlu, konuyla ilgili soruya şu şekilde cevap verdi: 
“Taraf tutmaması meselesi Filistin’le ilgili değil. Arap ülkeleri kavgalarıyla, arap liderleri arasındaki kavgalarla ilgili söyledim. Bu konuda taraf tutmanın, bölgeye ve Türkiye’ye neler getirdiğini izah etmeye ihtiyaç var. O bakımdan bunu herhalde bir daha açıklama ihtiyacı duymuyorum. Arife Bağdat tarif edilmez. İkinci mesele, Filistin’le ilgili olarak benim böyle bir sözüm yok. Bunu söyleyenler herhalde yanlış bilgi edindiler bir yerden.”
İhsanoğlu, geçtiğimiz hafta Taha Akyol’un konuğu olduğu programda doğrudan Filistin meselesi ile ilgili olarak bir açıklama yapmıyor ancak ‘Türkiye’nin İsrail’le olan münasebetleri konusunda Türkiye taraf tutmaması lazım’ cümlesini kullanıyor. 
İşte İhsanoğlu’nun konuyla ilgili açıklaması: 
"Siz bir tarafı tutarsanız bunlar barışınca siz kötü olursunuz. Ortadoğu'da bütün taraftarlar iyi münasebet kurmalıyız. İsrail'in realitesini tanıyan ilk devletlerden biri Türkiye'dir. Arap ülkelerinden de İsrail'i tanıyan çok devlet var. Tanıyan ya da tanımayanlar Türkiye ile ilişkilerinin lehlerine olduğunu, Kudüs işgal edildiği zaman koruyabilecek tek devlet Türkiye idi. Bu münasebetle Türkiye’nin İsrail’le olan münasebetleri, hem Arap dünyasının hem İslam dünyasının hem de Türkiye’nin menfaatlerinde Türkiye taraf tutmaması lazım. Tarafları buluşturan, problemleri çözen, arabuluculuk yapan bir konumda olmalı."

Kaynak: Haber7