İhsanoğlu: AK Parti'den bana teklif geldi

İhsanoğlu: AK Parti'den bana teklif geldi

Eklemeddin İhsanoğlu Ak Parti kurulurken kendisine teklif geldiğini ancak siyaset yapmayı düşünmediği için teklifi kabul etmediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Adapazarı'nda katıldığı bir iftar programında bazı açıklamalarda bulundu. Konuşmasının son bölümünde tartışma konusu olabilecek sözler sarfetti. İşte o sözler:

"Cumhurbaşkanı’nın partiden olmaması o siyasetin hali ne olacak gibi bir şey değil ki. Ben şahsen burada şunu açıklıkla söylüyorum; ben hiçbir partiye mensup değilim. Beni mecliste aday gösteren iki partide de kaydım yoktur. Ben, ailem eşimin ailesi biz demokrat parti geleneğinden geliyoruz. Eşimin ailesi bu şekilde. Demokrat Parti’nin mebusları olmuştur. Adalet Partisi’nin kurucuları olmuştur. Ben de uzun yıllar bu siyasetin yanında, ama içinde değil, çok ilgiyle takip ettim. Rahmetli Turgut Özal’ın yanında uzun seneler bulundum. Benim çok arkadaşım bugün Ak Partinin kurucuları arasındadır. Bana da davet geldi, ben katılmadım. Çünkü hayatımda bir siyasi partiye katılmak gibi arzum yoktu. Ama ben bugün o kardeşlerime de sesleniyorum; bu partiyle ilgisi olan bir hadise değildir. Bu bir parti adayı meselesi değildir."