İhsanoğlu, adaylık için ilk evrağı aldı

İhsanoğlu, adaylık için ilk evrağı aldı

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, adliyeye gelerek adli sicil kaydı aldı.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Seçim yarışının medeni ve seviyeli gideceğini belirterek, kampanyaya memleketi Yozgat’tan başlayacağını söyledi.

CHP ve MHP tarafından cumhurbaşkanlığına aday gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu, İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. Vatandaşların kullandığı giriş kapısından adliyeye giren İhsanoğlu, adli sicil kaydı için geldiğini belirtti. Bir süre sıra bekleyen İhsanoğlu, daha sonra sicil kaydını aldı ve adliyeden çıktı. 

Adliye önünde soruları cevaplayan İhsanoğlu, “Gelişimizin sebebi müracaat dosyasını tamamlamak için gerekli adli sicile ait kaydı almaktır. Bu kayıtları arkadaşlar da alabilirledi fakat ben kendim gelmek istedim. Bizzat kanundaki hükme göre şahısların kendi alması lazım. Vekalet yolları da var ama ben kendim gelip almak istedim. İki dakikada verdiler sağolsunlar.” dedi. 

Nasıl karşılandığı sorusu üzerine İhsanoğlu, “Herkes Allah’a şükür her yerde çok hoş bir şekilde karşılıyor. Müspet ve ince ifadelerle, hayırhah düşüncelerle, iyi temennilerini ifade ediyorlar. Bu beni mutlu ediyor. Ben eminim ki bu başlayacak yarış çok medeni çok seviyeli bir şekilde başlamıştır ve devam edecektir. Kararı milletimiz verecektir. Milletimiz her zamanki gibi en doğru kararı en hayırlı kararı verme hususunda büyük tecrübeye sahiptir. Bu konuda da milletimiz bu tecrübesini birikimini gösterecektir.” ifadelerini kullandı. 

“Sabıka aldınız, zaten siyasetten uzaktınız ama var mı sabıkanızda bir şey?” sorusu gülüşmelere neden oldu. “Çok, neler yok?” şeklinde espri yapan İhsanoğlu, daha sonra, “Allah’a şükür tertemiz.” cevabını verdi. 

İhsanoğlu, kampanyaya memleketi Yozgat’tan başlayacağını belirtti.