İhsan Özkes: İstifa kararım Kesin

İhsan Özkes: İstifa kararım Kesin

İhsan Özkes, istifa kararının ani ve öfkeyle alınmış karar olmadığını belirterek aldığı kararın kesin olduğunu söyledi

CHP'den istifa eden İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, "İstifa kararım ani ve öfkeyle alınmış karar değildir. Bu açıklamayı yapmaya güle oynaya gelmedim. CHP'yi kimi CHP'lilerden daha fazla kucakladım ve daha fazla sahiplendim." dedi.

Özkes, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi. Özkes, sözlerine "Suruç'ta menfur katliamı ve güvenlik güçlerine yönelik cinayetleri kınıyorum, ölenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum ve herkesi daha fazla sağduyuya davet ediyorum." diyerek başladı.

2010 yılından beri CHP Parti Meclisi üyesi olduğunu dile getiren Özkes, şu ifadeleri kullandı: "Son kuruldayda en yüksek oyu alarak PM üyesi seçildim. 24 ve 25. dönem milletvekili olarak seçildim. Başta Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm CHP'lilere teşekkür ediyorum. İki gün önce CHP'den istifa ettim. Bu kararım ani ve öfkeyle alınmış bir karar değildir. Bu açıklamayı yapmaya güle oynaya gelmedim. Ayrılığıma çok üzülen CHP'liler olduğunu biliyorum. Ben onlara sevgi ve saygılarımı sunuyorum. CHP'yi kimi CHP'lilerden daha fazla kucakladım ve daha fazla sahiplendim."