İHH'ya büyük ayıp!

İHH'ya büyük ayıp!

İHH'ya büyük ayıp!

Yenişafak'ta yer alan habere göre; Kimse Yok Mu Derneği'nin, yardım kuruluşları tarafından yapılan yardımları kendisi yapmış gibi gösterdiği ortaya çıktı. İHH tarafından Gazze'de açılan bir hastanenin jeneratörüne kendi afişlerini asan dernek yetkilileri, daha sonra kendi internet sitesinde bu yardımları kendileri yapmış gibi yayınladı.

Mevzuata aykırı olarak yardım çalışması yaptığı için yardım toplama yetkisi elinden alınan Kimse Yok Mu Derneği ile ilgili gerçekler gün yüzüne çıkmaya başladı. Derneğin, Gazze'de kendi yapmadığı yardımları, kendisi yapmış gibi gösterdiği ortaya çıktı. İHH İnsani Yardım Vakfı Gazze Temsilcisi Mehmet Kaya, İHH tarafından açılan hastane üzerinden Kimse Yok Mu Derneği'nin nasıl algı oluşturduğunu anlattı.

JENERATÖRE AFİŞLERİNİ ASTILAR

Kaya, 'Gazze'de Beyt Hanun Belediyesi Kadın Doğum Hastanesi'ni açıyorduk. Elektrikler sık sık kesildiği için hastaneye jeneratör lazımdı. Dışarıdan jeneratör getiremediğimiz için oradaki sağlık bakanıyla görüştük ve bize bir tane jeneratör tahsis etmesini istedik. Sağ olsun tahsis etti. Biz de jeneratörü hastaneye taktık. Fakat daha sonra Kimse Yok Mu Derneği yetkilileri hastane ve jeneratörün üzerine Kimse Yok Mu afişi asıp fotoğraf çekti. İnternet sitelerinde de kendileri bağış yapmış gibi 62 bin dolar karşılığında 3 jeneratörü bağışladıklarını yazmışlar' ifadelerini kullandı. Kimse Yok Mu Derneği'nin hastaneye herhangi bir bağış yapmadığını aktaran Kaya, Kimse Yok Mu Derneği Filistin masası sorumlusunu aradığını ancak sonuç alamadığını söyledi.

'Tamam' dediler ama

Kaya, 'Jeneratörlerin üzerine Kimse Yok Mu afişleri asıp fotoğraf çekmişlerdi. Jeneratörlerin Kimse Yok Mu tarafından bağışlanması konusunun yanlış olduğunu söyledim kendilerine. Üç kere aradığımda üçünde de 'tamam' dedikleri halde siteden haberi kaldırmadılar. Kendileri, belediye başkanıyla görüştüklerini ve 'belediye başkanı yalan mı söyleyecek' diyerek cevap verdiler bana. O haber, hala sitelerinde duruyor' diye konuştu.