İHH'dan Yetim Dayanışma Günleri

İHH'dan Yetim Dayanışma Günleri

İHH'nın organizasyonu kapsamında hayata geçirilecek 350 projeden, yurt dışında 44 bin 274 Türkiye'de ise 20 bin 769 yetim yararlanacak.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın 2011 yılından beri düzenlediği "Yetim Dayanışma Günleri"nin 4'üncüsü başladı.

İHH'dan yapılan açıklamaya göre, 40 bine yakın yetimi dönemsel ve sürekli olarak destekleyen İHH, 2011 yılından bu yana "Yetim Dayanışma Günleri" başlığıyla büyük bir yardım organizasyonu düzenliyor.

Organizasyon kapsamında Türkiye ile dünyanın 39 ülke ve bölgesinde çalışan İHH, üç yıl boyunca eğitimden sağlığa, sosyal destek çalışmalarından acil yardımlara, kültürel aktivitelerden mesleki eğitim ve kalkındırma projelerine kadar, yetimler için hayata geçirdiği 226 projeyle onbinlerce çocuğa ulaştı.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Mart ve Nisan aylarında da devam edecek "Yetim Dayanışma Günleri" ile dünyanın 41 ülke ve bölgesinde, 350'yi aşkın proje gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Organizasyon için hazırlanan projelerin 149'u yurt içinde Adana, Ankara, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, İstanbul'un da bulunduğu 27 ilde uygulanacak. Yurt dışında ise Afganistan, Arnavutluk, Bangladeş, Bosna-Hersek, Çeçenistan, Filistin, Kazakistan, Tanzanya, Tayland, Yemen ve Ekvador gibi ülkelerin de yer aldığı çok sayıda ülkede, 197 proje gerçekleştirilecek. Projelerden yurt dışında 44 bin 274, Türkiye'de ise 20 bin 769 yetim çocuk yararlanacak.

Projeler arasında yardımlaşma projeleri kadar, Somali'ye dikiş makineleri, Gazze'ye bakkal dükkanları, Türkiye içindeki yetim ailelerinin evlerinin tadilatı gibi kalkınma projeleri öne çıkıyor.