İHH'dan Yahudi Cematine Çağrı

İHH'dan Yahudi Cematine Çağrı

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze'ye saldırıları kınarken, Filistin'e yardım çağrısında bulundu. Yıldırım, Yahudi cematine de çağrı yaptı.

Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yapan Yıldırım,  " Üzülerek söylüyorum, buradaki Yahudi cemaatine çağrıda bulunuyorum. Biz Yahudi düşmanı değiliz, dünyayı böyle kandırmayın. Şu anda İsrail'deki bu saldırıyı kınayan Yahudiler de var. Dünyanın her tarafında eylemler örgütleniyor. Buralara Yahudiler de katılıyor. Siyonistlere sesleniyoruz, siyonistlere destek veren Türkiye'deki siyonistlere sesleniyoruz. Sakın ha uçaklara binip de İsrail'in yanında Filistinlilerle savaşmak için buradan yola çıkmayın. Kimler savaşa gidiyor, kimler Filistinlilerle savaşıyor, tespit edilecek. Mahkeme önüne çıkarılacaksınız" diye konuştu.

Açıklama sırasında grubun arasına girerek bozkurt işareti yapan bir kişi ise sessizce uzaklaştırıldı. . Saat 13.00 sıralarında toplanan grup, 'Her yer Filistin, Hepimiz Filistinliyiz', 'Hamas'a selam direnişe devam', 'İstanbul'dan Gazze'ye bin selam' şeklinde sloganlar attı. Sloganlar sık sık tekbir sesleri ve İsrail karşıtı sloganlarla kesildi. Ellerinde Filistin bayrakları taşıyan grup, 'Gazze kuşatması direnişle kırılacak', 'Gazze'ye İsrail saldırısını durdurun' yazılı pankartlar açtı.

SİVİL İNSANLAR VURULUYOR

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze'deki saldırılarda İsrail'in sivillleri vurduğunu belirterek, "Şu ana kadar 700'e yakın yaralı, 70'ten fazla şehit var. İsrail askeri noktaları vurduğunu söylüyor ama vurulan yerlerin ancak yüzde 5'i askeri değerlendirilebilir. Sivil insanlar vurululuyor, dünyayı kandırıyorlar" dedi.

AKLINIZI BAŞINIZA ALIN

Bülent Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:
"Biliyoruz ki Siyonist İsrail'in parasının çoğu Türkiye'de  yaşayan siyonist kökenli insanlarındır. Bu nedenle bu siyonistlere diyoruz ki 'İsrail'deki gücünüzü kullanın ve bu saldırıyı durdurun. Bu saldırı sadece İsrail'deki siyonistelere zarar vermez, sizlere de zarar verir..Çağrıda bulunuyorum. Siyonist firmaların ürünlerini boykot etme kararımız vardır. Türkiye'deki siyonist firmaların hepsi biliniyor. Hangi firmaların MOSSAD'a vergi verdiğinin bilinmediği mi zannediliyor. Aklınızı başınıza alın."

CAMİLERE SALDIRI PROVAKATİF

İstanbul'da Esenyurt'ta bir camiye yönelik saldırılara da değinen Yıldırım, "Türkiye'deki bir takım camilere saldırı olduğunu biliyoruz. Bu saldırıların provakatif amaçlı olduğunu düşünüyoruz. Ne caferi ne sünni camisine asla saldırılmamalıdır. Bunu fırsat bilen güçler, Gazze'yi boğuyorlar" dedi.

GAZZE'YE YARDIM ÇAĞRISI

Gazze'deki saldırılar nedeniyle ağır yaralıların olduğunu hatırlatan Yıldırım, "Bu yaralıları dışarı çıkarmak zorundayız. Ameliyat malzemeleri bitmek üzere, ilaç ihtiyacı var. Bir an önce Refah kapısının insani yardımlara açılması için elden gelen bütün çabaların gösterilmesi gerekiyor" dedi. Bütün sivil toplum ve yardım kuruluşlarını Gazze için düzenlenecek bir yardım kampanyasında birleşmeye çağıran Yıldırım, "Bu yardım kampanyasını Gazze'ye kadar ulaştıralım. İster deniz yoluyla ister karadan bunları Gazze'ye ulaştıralım. Gazze'yi yanlız bırakamayız" şeklinde konuştu.

Grup basın açıklamasının ardından tekbirler eşliğinde olaysız dağıldı.