İHH'dan Suriye'ye 20 Tırlık Yardım Konvoyu

İHH'dan Suriye'ye 20 Tırlık Yardım Konvoyu

İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'deki savaş mağdurlarına ulaştırılmak üzere 20 tır dolusu insani yardımı bugün İstanbul'dan yola çıkardı.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın, 2015 Ramazan kampanyası kapsamında hazırladığı 20 yardım TIR'ı Suriye'ye gitmek üzere İstanbul'dan hareket etti.

2011 yılında patlak veren iç savaş ile büyük bir yıkımın yaşandığı Suriye'deki insani kriz, rakamlarla ifade edilemeyecek boyutlara ulaştı. Milyonlarca kişinin yerinden edildiği, en temel ihtiyaçların bile karşılanamaz durumda olduğu bölgede İHH İnsani Yardım Vakfı, mağduriyetlerin başladığı gününden beri bölgede çeşitli yardım faaliyetleri yürütüyor. 

İHH son olarak 2015 Ramazan kampanyası kapsamında Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere içerisinde un, ayakkabı ve gıda paketlerinin bulunduğu 20 TIR bugün yola çıktı. 

TIR'ların Suriye'ye hareket etmesi dolayısıyla Kazlıçeşme'de bir uğurlama töreni düzenlendi. Törende konuşan İHH Başkanı Bülent Yıldırm, gıda, un ve ayakkabı malzemelerinden oluşan yardımların, Suriye'deki ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırılacağını belirtti. 

2015'te hedef 3 bin TIR 

Suriye'ye şu ana kadar yaklaşık 5 bin TIR yardım malzemesi gönderdiklerini ifade eden Yıldırım, bu yıl sonuna kadar 3 bin TIR daha göndermeyi planladıklarını söyledi.

Suriye'de 22 milyona yakın insanın, insani şartlar içinde yaşayamadığını belirten Yıldırım "Bütün dünya gözlerini kapatmış. O insanların katliamına sessiz kalıyor. 10 milyona yakın insan şu an mülteci durumda. İç ve dış göçler devam etmekte” dedi. 

Suriye'de 2 milyondan fazla çocuğun yetim kaldığını ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti: “Bir anne için en büyük imtihan çocuğudur. Eğer bir anne çocuğuyla imtihan oluyorsa onun yapacağı hiçbir şey kalmıyor. O nedenle Allah'ın bize emretmiş olduğu zekat, fitre, sadakaları göndermek üzere başlatmış olduğumuz kampanyanın bir parçasını bugün gerçekleştirmiş oluyoruz.” 

Suriye'de 2 milyondan fazla insanın yetim kaldığını kaydeden Yıldırım, “Bu yetimlerin çoğu korunaksız durumda. Bizler bu yardımları yaparak sadece yetimleri değil tüm mağdurların ayakta tutunması için gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

Konuşmanın ardından alanda bulunan TIR'lar, konvoy halinde Suriye'ye hareket etti.

TIR'ların bir kısmı Cilvegözü ve Ceylanpınar sınır kapılarından direk geçiş yaparak Suriye içindeki sınır hattı boyunda sıkışmış milyonlarca mülteciye, geri kalanı da Hama, İdlib gibi iç bölgelere gönderilecek.