İHH Suriye'ye yardımlarını 3 ana kapıdan yapıyor

İHH Suriye'ye yardımlarını 3 ana kapıdan yapıyor

Suriye'deki iç savaş nedeniyle zor durumda kalan ve yaşadıkları yerleri terk edemeyenler için İHH, yardımların büyük kısmını Cilvegözü, Öncüpınar ve Akçakale sınır kapılarını kullanarak ulaştırıyor

Suriye'de yaklaşık 3 yıldır süren olaylarla birlikte birçok Suriyeli, başta Türkiye olmak üzere komşu ülkelere veya sınırlara yakın bölgelere sığınıyor. Suriye'yi terk edemeyenler ise Türkiye gelen yardımlarla hayata tutunmaya çalışıyor.

İHH İnsani Yardım vakfı ise gıda, ilaç ve barınma malzemeleri gibi yardımları, Hatay, Kilis ve Şanlıurfa'daki sınır kapılarından Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Yardımlar, Türkiye'den yüklenen tırlarla tampon bölgeye kadar taşınıyor, burada ise Suriyeli tırlara aktarılıp bölgelerdeki ihtiyaca göre Hama, Halep, Humus, Rakka, Deyrulzor ve Şam gibi şehirlere gönderiliyor.



'Yardımlar hedefte '

BabulHava Sınır Kapısı'nda Suriyelilerin sığındığı kamplara bile Beşar Esed'e bağlı rejim kuvvetleri zaman zaman saldırı düzenleniyor. Cilvegözü karşısında bulunan Babulhava ve Öncüpınar'ın karşısında bulunan Babusselam sınır kapılarına yakın alanlar sürekli vuruluyor.Daha iç bölgelerde ise yardım kuruluşları sürekli hedefte bunların tek amacının; yardımların önüne geçilmek olduğu açıkça görülüyor.

İHH ekipleri ise her şeye rağmen canlarını ortaya koyarak zor durumdaki Suriyelilere destek olmak için yardım ulaştırma gayretiyle çalışıyor.

İHH'dan 23 kampa destek

Suriye'deki iç savaştan kaçan sivillerin kaldığı Türkiye sınırına yakın 23 kampın tamamına İHH tarafından yardım ulaştırmaya devam ediyor. Sivillere yönelik saldırılar devam ettikçe, iç bölgelerden kaçarak sığınmacı kamplarına gelenlerin sayısı artıyor bu durum ise yardımların yetersiz kalmasına sebep oluyor.

ürkiye sınırı yakınında en büyük sığınmacı kampı ise Atme kampı. Burada yaklaşık 30 bin kişi zor şartlarda yaşamaya çalışıyor. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan kampa yardımlar ulaştırılmaya devam ediyor. 
Kış aylarının sert geçmesi ve yardımların yetersiz kalması nedeni ile soğuktan ölümlerin önüne geçilemiyor.Son olarak geçtiğimiz günlerde Atme kampında; birisi 6 aylık diğeri 2 yaşında olmak üzere 2 çocuk donarak hayatını kaybetmişti.