İHH Ramazan Stratını  Verdi

İHH Ramazan Stratını Verdi

İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan 2016 çalışmalarına ‘Kardeşliği Hisset’ sloganıyla start verdi.

20 yılı aşkın bir süredir her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan İHH, bu yıl yine yetimlerin yüzünü güldürerek ihtiyaç sahibi aileleri sevindirmeyi hedefliyor.

Ramazan'da beş kıtaya uzun yolculuklar yapacak olan İHH ekipleri, ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, muhacirlerin, yetim ailelerinin kapılarını çalacak, Ramazan bereketini uzak iklimlere taşıyacak.

Bu yıl ‘Kardeşliği Hisset' sloganı ile çalışmalarını yürütecek olan İHH, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ilk elden ulaştıracak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye'de ve dünyada yetimlere ve ailelerine destek olunacak, yetim iftarları düzenlenecek, yetimlere eğitim ve kırtasiye yardımları yapılacak, bayramlık giysiler hediye edilecek, kumanyalar dağıtılacak, iftar sofraları kurulacak, ihtiyaç tespit edilen durumlarda yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacak.

d7199cac-d189-4b28-bc17-d71e582702d8

25 ŞEHİRDE MOBİL AŞEVİYLE İFTAR

Doğu illeri ağırlıklı olmak üzere 25 farklı şehirde mobil aş evleriyle 47 bin kişiye iftar verilecek. 88 ekip 420 kişiyle 1 ay boyunca 1 buçuk milyona yakın kişinin sofrasına aş katılacak.

YENİ FİTRE HATTI

Fitre hattı olan 4072'ye SMS yoluyla yapılacak bağışlar bayram öncesi ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

DÜNYADA 105 ÜLKE ve BÖLGEDE

İHH, geçtiğimiz Ramazan ayında, dünyada 105 ülke ve bölgede, Türkiye'de 81 ilde ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıracak. Yurt dışında 140 bin yurt içinde 40 bin olmak üzere toplam 180 bin koli dağıtılacak. Kolilerin içerisinde gıda, temizlik, tekstil, çocuklara özel çikolata, oyuncak ve bayramlık elbise bulunuyor. İdlip, Halep başta olmak üzere Suriye'deki savaş bölgelerinde ve kamplarda her gün sahur ve iftar yemeği verilecek.

c922ae62-923b-470c-bea8-b160854164af

Gidilmesi planlanan ülkeler şöyle:

Orta Asya ve Kafkasya: Abhazya, Acara, Adıgey, Afganistan, Ahıska, Azerbaycan, Çeçenistan, Dağıstan, Doğu Türkistan, Gürcistan, İnguşetya, Kabardey Balkar, Karaçay Çerkes, Kazakistan, Kırgızistan, Kırım, Osetya, Ukrayna

Balkanlar: Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Macaristan, Makedonya, Romanya, Sırbistan (Sancak)

Afrika: Benin, Burundi, Burkina Faso, Cezayir, Cibuti, Çad (Nijeryalı mülteciler- Orta Afrikalı mülteciler), Etiyopya, Fas, Fildişi Sahilleri, Gambiya, Gana, Gine, Güney Afrika, Güney Sudan, Kenya, Komor Adaları, Liberya, Libya, Malavi, Mali, Mısır, Moritanya, Mozambik, Nijer, Ruanda, Senegal, Sierra Leone, Somali, Sudan (Darfur-Kesele-Hartum), Togo, Tunus, Uganda, Yemen, Zimbabve

Ortadoğu: Filistin (Batı Şeria-Gazze), Irak, İran, Kuzey Irak, Lübnan (Filistinli mülteciler-Suriyeli mülteciler), Suriye, Ürdün (Suriyeli Mülteciler)

Asya: Arakan, Bangladeş (Arakanlı mülteciler), Endonezya, Filipinler (Moro), Hindistan (Assam-Kerala-Jammu Keşmir), Japonya, Kamboçya, Malezya, Myanmar, Nepal, Pakistan (Azad Keşmir), Sri Lanka, Tanzanya, Tayland (Patani), Vietnam

Amerika: Bolivya, Brezilya, Ekvador, Haiti, Küba, Peru, Venezuela

Okyanusya: Vanuatu, Fiji

Türkiye'de 81 ilde

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Batman, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Hatay, Iğdır, Isparta, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak

NASIL KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ?

Kumanya bağışlayabilirsiniz

Bu yıl yurtiçinde 81 il , yurtdışında 105  ülke ve bölgede kumanya dağıtımları gerçekleştireceğiz. Kumanyalarınızı bizimle muhtaçlara ulaştırabilirsiniz.

Kumanya paketi içeriği: Buğday unu, çay, zeytin, sıvı yağ, salça, tuz, reçel, toz şeker, kırmızı ve yeşil mercimek, nohut, bulgur, pirinç, makarna çeşitleri ve helva. Bir kumanya paketi 80 TL'dir.

GEZİCİ AŞEVİMİZDE İFTAR VEREBİLİRSİNİZ

Türkiye'de 25 ilde gezici aşevi ile iftar programları gerçekleştirirken 81 il ve ilçe merkezinde kumanya dağıtımları yapacağız. Siz de gezici aşevimizle düzenleyeceğimiz bir iftarın tamamını üstlenebilir ya da bir veya birden fazla kişinin iftar bedelini karşılayabilirsiniz. Aşevimizle 1.000 kişilik bir iftar programı 10.500 TL, bir kişinin iftar bedeli 10 TL'dir.

Yetimleri maddi olarak destekleyebilir veya bayramlık hediye edebilirsiniz.

Bir çocuğun bayramlık giysi bedeli 100 TL'dir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye'de ve dünyada yetimlere ve ailelerine destek olunacak, yetim iftarları düzenlenecek, yetimlere eğitim ve kırtasiye yardımları yapılacak, bayramlık giysiler hediye edilecek, ihtiyaç tespit edilen durumlarda yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacaktır. Siz de dilediğiniz sayıda yetime bayramlık hediye edebilirsiniz.

ÇOCUKLARA ÖZEL PAKETLER

Bir “Ramazan Çocuk Paketi” 30 TL'dir. Diş fırçası, diş macunu, şeker, gofret, kahvaltılık çikolata, bisküvi ve benzeri ürünlerden oluşan “Ramazan Çocuk Paketi”yle yüzlerce çocuğun yüzünü güldürebilirsiniz.

Dünyanın farklı yerlerinde zulüm gören, mağdur olan, dara düşen Müslümanlar için zekâtlarınızı, fıtır sadakalarınızı, kumanyalarınızı iyilik kervanımıza katabilir ve Ramazan boyunca gerçekleştireceğimiz kampanyalarımıza destek olabilirsiniz.