İHH İzmir'den Suriye'ye Yeni Yardım Tırı

İHH İzmir'den Suriye'ye Yeni Yardım Tırı

İHH İnsani Yardım Derneği İzmir Şubesi Suriye'ye yeni yardımlarda bulundu.

İHH İnsani Yardım Derneği İzmir Şubesi Başkanı Rasim Çağlar, "Türkiye'deki mevcut paralel yapının İHH'ya yapmış olduğu operasyonlardan sonra gerek sivil toplum kuruluşlarının gerekse halkımızın bizlere olan teveccühü beklenenden çok çok daha fazla bir şekilde artmıştır. Haftaya cumartesi günü Buca'dan Suriye'ye tekrar bir tır göndereceğiz" dedi.Çağlar, İzmir İHH İnsani Yardım Derneği'nde İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) tarafından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Anadolu Ajansı'nın (AA) dünya gündemine taşıdığı Suriye'de Esed rejimi tarafından işlenen savaş suçunu belgeleyen fotoğrafların 20 Ocak'ta gündemde geniş yer aldığını ve vicdanları kanattığını söyledi.

Haksızlığa uğrayan tüm insanların önemli olduğunu ifade eden Çağlar, "Irkı, dini, cinsiyeti ne olursa olsun bir insanı haksız yere öldüren, bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Öldürülenlerin ırkına bakarak sesimizi yükseltmek en azından ayrımcılıktır" diye konuştu.

Çağlar, Suriye rejimince işlenmiş savaş suçlarının yargılanması için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni yetkilendirmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar sergiledikleri tavırla BM'de veto hakkını kullanarak Suriye rejimiyle birlikte davranan ülkelerin ortaya konulan somut deliller karşısında suçluların tespiti ve yargılanması için artık insanlığın tarafında yer almaları ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin önünü açmaları vicdani bir borçtur. İşkence fotoğraf ve belgelerinin zamanlamasına dikkat çekerek esas meseleyi gözden uzak tutmaya yönelik çabalar da en az işkence ve katliam görüntüleri kadar kötü niyetlidir."

İHH İnsani Yardım Derneği'nce 1 Şubat'ta Suriye'ye yardım tırı gönderileceğini bildiren Çağlar, "Türkiye'deki mevcut paralel yapının İHH'ya yapmış olduğu operasyonlardan sonra gerek sivil toplum kuruluşlarının gerekse halkımızın bizlere olan teveccühü beklenenden çok çok daha fazla bir şekilde artmıştır. Haftaya cumartesi günü Buca'dan Suriye'ye tekrar bir tır göndereceğiz" dedi.

USULSÜZ ARAMALAR YAPILMIŞTIR

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) sözcüsü Avukat Halit Çelik de Kilis'te İHH ofisine gerçekleştirilen operasyonun hukuk dışı olduğunu savunarak, "İHH personeli olup Kilis ofisinde çalışan bir kişi ile ilgili olarak yapıldığı söylenen operasyon her ne hikmetse kişinin evine değil de İHH ofisine yapılmış, İHH ofisi ile aynı yerde bulunan Katar Kızılayı'na ait mekanlarda yapılan usulsüz aramalarda personel dışarı çıkarılarak hiçbir personelin, üçüncü bir gözün görmediği ve şahit olmadığı aramalar yapılmıştır" diye konuştu.

Çelik, düzenlenen operasyonlarla İHH'yı El Kaide ile irtibatlandırmaya çalışıldığını savunarak, "Direkt İHH'ya yapılan tüm planlamalara rağmen suç atamayanlar, bir İHH personelini hedef alarak ve bu personelin üzerinden İHH'yı ilişkilendirmeye çalışmakta, dolayısıyla Türkiye uluslararası kamuoyunda küçük düşürülmeye ve terörize edilmeye çalışılmaktadır" dedi.

Kaynak: AA