İHH' dan Seferberlik

İHH' dan Seferberlik

İHH'dan Doğu ve Güneydoğu halkı için yardım kampanyası

İHH Genel Merkezinde bir araya gelen STK'lar, düzenlenen basın toplantısıyla kampanyaya destek çağrısı yaptı. Kampanyaya öncülük eden İHH İnsani Yardım Vakfı adına Genel Başkan Bülent Yıldırım ile bazı STK başkanları ve bölge kanaat önderleri kampanyaya ilişkin şu mesajları verdi

IMG_6483_1

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım

Ülkemizde yaşananlar hepimizi üzüyor herkes ne yapablilir diye gayret ediyor bizler de olayların başladığı günden itibaren doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine yardım gönderiyoruz. Evlerinden olmuş, iş yerleri kapatılmış bütün kardeşlerimizin yanında olduk. Bu kampanyamızı da “kardeşlik” üzerine belirledik. İnanıyoruz ki Kürt-Türk ittifakı bölgede oynanan oyunları bozacaktır. Türkiye'de her ay 12 bin yetime bakıyoruz; bunların 8 bini Kürt kardeşlerimizin yaşadığı bölgede bulunuyor. Olaylar o kadar büyük, göç ve yıkım o kadar büyük ki insanlar şunu bekliyor: “Filistin, Somali, Doğu Türkistan'a yapılan yardımı bize de yapmanızı bekliyoruz” diye haklı eleştiriler var. Bölgede bir kere yardım gönderildiğinde bitecek bir sorun yok, bunun sürekli olması gerekiyor.

Bugün burada 2 bini aşkın STK'nın desteğiyle bir organizasyon yapılıyor. Tüm STKlara şu çağrıyı yapıyoruz: “Türkiye'nin her bölgesinde bir araya gelsinler. Göç eden herkese düşünmeden kardeşim desinler. Sağ sol gündeme getirmeden düşünce yapısı ne olursa olsun mağdur olmuş olan herkese yardım ulaştırsınlar ki kardeşliğimiz pekişsin. Organize edeceğimiz yardımların miktarı binlerce TIR olacak inşallah. Her ilden 10 yardım TIR'ı organze edilecek. Orada yaşayan arkadaşlarımızın yanında olarak destek veren herkese teşekkür ediyoruz.

Bugün buraya seydalarımızla çıkmayı arzuladık çünkü topluma İslam dininin verdiği mesajdır en uygun olan. Çözümün nerede olacağına dair anlayış gelişsin diye böyle bir şey yaptık.

Bu kampanya siyonistlere bir tokattır. İstediğinizi yapın biz inadınız kardeşiz diyoruz.  Ekmeğimizi, evimizi, eşyamızı, aşımızı, acımızı da bölüşeceğiz. Herkes şunu iyi bilsin ki o bölgedeki çözüm sadece silahların gölgesinde değildir. Silah kullanarak o bölgeyi bu hale getirenler ve Müslümanların değerleriyle uğraşanlar, Kürt halkının Batı ile olan kardeşliğini bundan sonra çok daha iyi görmüş olacaklar. Çünkü Kürt ve Türkler olarak biz Kudüs'te de buluşacağız inşallah.

IMG_6523_1

Giresun Dernekler Federasyon Başkanı Mehmet Kuğu

İstanbul'da bulunan 700'ü aşkın Giresun dernekleri ile ABD ve Avrupa'daki Giresun dernekleri bu kardeşlik projesinin tam ortasında yer alacağız. Toprağımızı böldürmeyeceğiz ama aşımızı da evimizi de bölüşeceğiz. Buradan tüm vatanını seven kardeşlerimize bu kampanyaya her türlü desteği vermeye çağrıyorum.

Melle Muhammed Tayyip Elçi

Doğu ve güneydoğu halkı Türk ve Kürt halkı binlerce yıl birlikte hayat sürdürmüş, savaşta ve barışta kenetlenmiş 2 büyük halktır. Malazgirt'te Selahaddin Eyyubi ile birlikte Haçlılara karşı Kut-ül Amare ve Çanakkale'de birlikte mücadele etmiştir. Tarih içerisinde bu iki halkın büyük başarılara imza atması birbiriyle olan ilişkisinden dolayıdır. Türkiye, Ortadoğu'da söz sahibi olmak ve abilik yapmak istiyorsa ancak Kürtlerin gücünü ve desteğini arkasına alarak başarabilir. 2 halkı ayrı düşünmek yerine ümmet ortak paydasında düşünmek doğru olacaktır. Kardeşlik dayanışmayı gerektirir. Efendimiz, “mümin müminin kardeşidir” dedikten sonra ona zulüm etmek onu yalnız bırakmaz demiştir. Kardeşlik yanında olmakla olur. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde hayat durunca ticaret de durdu. Sur Güneydoğu'nun ticaretinin kalbiydi. Devletimizden ve STK'lardan ricamız bin yıllık geçmişte olduğu gibi kardeşliği tekrar pekiştirmek her zaman mazlumdan yana olmalarıdır.

İHH'ya da hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. İHH her zaman mazlumdan taraf olmuştur. bölge adına sizlere teşekkür ediyorum.

Trabzon Dernekleri Başkanı Mustafa Demir

Buradan Trabzon derneklerine çağrı yapıyoruz; herkes yaşadığı ilde organize olsun. Yurt içi ve yurtdışı fark etmez, bir yardım eli uzatalım. Bu işe sağ sol bakmadan ümmet zihniyeti adı altında bizi birleştiren ümmet paydasında ve ilelebet yaşatacak bu inanç altında yardım toplayalım.

Emekli Müftü Seyda Mehmet Salih Ocak

Kişi kendisi için istemediğini başkası için istemedikçe gerçek mümin olamaz. Buna riayet ettiğimiz takdirde her şey halledilir. Ana görevimiz, birincisi Allah'a karşı; ikincisi de mahluklara karşı. Mahluklara karşı eziyet etmemek ve faydalı olmak mecburiyetindeyiz. Her hayrın yanında; her şerrin de karşısındayız inşallah.

Seyda Muhammed Zahid Kuldaş

Kardeşlik günümüzde en fazla ihtiyaç duyduğumuz kavram. Bir olabilirsek hiç bir şer odağı bizi bozamaz. Kardeşlik sözde değil özde olmalıdır. Empati üzerine kurulan bir kardeşlik bilincindeyiz. Bizim her yönüyle birbirimize ihtiyacımız var. Böyle bir organizasyona katkı yapmaktan onur duyuyoruz. İmam Maliki'nin güzel bir ifadesi var; “Dünyanın her hangi bir yerinde mazlum bir müslüman varsa bütün ümmet bundan sorumludur” diyor. Meseleye bu perspektiften bakmamız gerektiğine inanıyoruz.

Memur-sen Başkan Yardımcısı Levent Uslu

Memur-sen ve bağlı tüm sendikalar bağlı 1 milyon kişiye ulaşıyoruz. Mazlumlara ulaşan en büyük kurum İHH'dır ve destek vermek boynumuzun borcudur. Burada 2 konu var anlayacağımız. 1- Ezan: Kardeşlerimizin huzur bulmasını sağlamak zorundayız ve bu ezanla olacak. 2- Güneş doğudan doğar. Kardeşlik doğudan başlayacak ve dünyaya oradan yayılacak. Yardımlara hız vermemiz gerektiğini anlıyoruz. Memur-sen Konfederasyonu ve 11 sendikaya bağlı teşkilatlarımıza sesleniyorum: “Yurt içi ve yurt dışındaki mazlum kardeşlerimize yardım etmekle görevliyiz. Bizim sınırlarımız yoktur. “Kardeşim” kampanyasına dün olduğu gibi bugün de aktif olarak katılmamızı istirham ediyoruz.” Bunun için gayret göstereceğiz. 2 bini aşan dernek vakıf ve teşkilatlarımızla buradayız. Bu çalışmalarda diğer dost ve kardeş sendikalarımızı burada görmek istiyoruz. Kardeş olmanın yükümlülüğünü yerine getirmek zorundayız. Tüm milleti kapsayacak şekilde yardım çağrısını ulaştırmak zorundayız. Gayretimizin Allah tarafından makbul olması için dua ediyor kardeşliğimizin sıklaşması gerektiğini düşünüyorum.-

Şeyh Fethullah Ayte

Muhakkak müminler kardeştir. Kardeşimiz açken tok yatan bizden değildir. İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır. İnsan herkese faydalı olur ve en çok da kardeşine, komşusuna faydalı olması gerekir. İHH sahip çıkıyorsa buna destek vermemiz gerekiyor. Kardeşine sahip olmayan insan kılıçsız savaşa girer ve mağlup olur. Birbirimizi tutarak çalışmamız gerekir ki muvaffak olalım. İslam aleminin tek umudu Türkiye'dir. Bu umut sorumluluğunu yerine getirelim.

Ordu Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Çelik

“Kardeşim” kampanyası ile mağdur olan kardeşlerimize her türlü desteği vermemiz gerekiyor. Komşusu açken tok yatan bizden değildir. İman edersek orada olmamız gerekiyor. Aç, açıkta ve mağdur olan tüm kardeşlerimizin yanında olmalıyız. Ordulular olarak üzerimize düşen şeyleri yerine getireceğiz inşallah. İHH'ya da bu hassasiyeti için ayrıca teşekkür ediyoruz.

buradan vereceğimiz mesaj türkiye ve dünyaya verilecektir bu bilinçle toplandık. niğde dernekler federassyonu olarak ihhnın dünyada yaptığı hayır çalışmalarının içindeyiz. hangi şartlarda nasıl seferberlik başlatıldığına şahit olduk bu bereketi tattık. bütün ümmete bir olalım mesajı vermek istiyorum rabbim fesatçılara fırsat vermesin. bu organizasyona katılalım herkes elini taşın altına koysun.

Sivas Merkez Dernekler Federasyonu Başkanı Hakan Çil

Tarih boyunca birdik şimdi de ümmetin yanında olmaya devam edeceğiz. Bizim her yönüyle birbirimize ihtiyacımız var. Böyle bir organizasyona katkı yapmaktan da mutluluk duyuyoruz. İHH'ya da böyle bir kampanyaya öncülük ettiği için de ayrıca teşekkür ediyoruz.

Dünya Balkan Dernekleri Federasyonu Recep Varol

Bu kampanyaya her zaman destek olacağımızı belirtmek istiyorum. Bu Doğu ve Güneydoğu ya da Kürt meselesi değildir, bu ümmet sorunudur. Biz birsek tüm dinin mensuplarına yardım ettiğimiz gibi ülke meselesi olarak gördüğümüz Güneydoğu'daki kardeşlerimizin de yanlarında olmamız gerektiğini ifade ediyorum.

Öz Köyler Dernekler Federasyonu Başkanı Halil Oğlak

Güneydoğu'da yaşayan kardeşlerimize buradan saygı ve sevgilerimi gönderiyorum. Bu karışıklığa arka çıkmayı ümmet bilinciyle hareket ettikleri için ve bedel ödedikleri için saygı duyuyorum. İnşallah biz de buradan bu kardeşliği pekiştirmeye çalışacağız. İHH öncülüğünde yapılacak olan bu yardımlarda üzerimize düşeni yapacağız.

IMG_6609_1

Zara Denekleri Federasyonu Başkanı Süleyman Güneş

Biz bin yıldır kardeşiz. Hiç kimse kardeşliğimize halel getiremez. Kimse evimizin içerisindeki kardeşimizin aç kalmasını bizden beklemesin. Ne kadar aç ve açıkta mazlum varsa ümidi Türkiye'ydi. Bin yıllık kardeşliğimizi 3 tane soysuz bozamaz. Bugüne kadar nasıl beraber olduysak bu günd e kardeşliğimizin ihtiyacını karşılamak durumundayız. Bölüşürsek tok oluruz bölünürsek yok oluruz.

Malatya Dernekler Federasyonu Başkanı Yılmaz Durmuş

Doğu ve Güneyoğu'daki yaraları sarmak için tüm hemşehrilerimi yardıma davet ediyorum. Biz Malatyalılar olarak her zaman Doğu ve Güneydoğu'daki mazlum halkın yanında durduk, durmaya da devam edeceğiz inşallah. Ülkenin yüreği çok büyük ne kadar müslüman gelirse gelsin buraya sığıyor. Vatandaşlarımızdan Allah razı olsun.

Siirt Vakfı İstişare Heyeti Üyesi Mehmet Fatih Sevgili

Bölge halkımız bu yardımı, bu desteği, bu kardeşliği 2 şekilde hak etmiştir. 1- yardıma sabretmek, 2- musibete şer odağına destek vermediği için. Onlar göç etmesinin nedeni şerlere destek olmamaktı. Bu yüzden bedel ödediler ve yardımı hak etti kardeşliğimiz. Sizden moral ve dua bekliyorlar, lütfen kardeşliğimizin gerektirdiklerini yapalım. Fitneyi oraya taşıyanlar oralı değil, bunu bilmenizi isterim. Büyük bir oyun oynanıyor. Mesele ülkenin bölünmesinden daha çok Kürtlerin Marksist'leştirilip dinden koparılmasıdır. Bunu başarınca zaten bölünme kendiliğinden gelecektir. Ümmetin kardeşliğiyle yola çıkan bu kardeşlerimizi desteklemeliyiz. Kardeşlik sloganı altında başka kişilerin yaptıklarıyla biz de kardeşlik sloganını kullanıyoruz ve burada samimi olanın hangisinin olduğunu bilmesini halkın vicdanına bırakıyorum.