"İfade özgürlüğü, başka inançlara hakareti İçermez"

"İfade özgürlüğü, başka inançlara hakareti İçermez"

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun "Hz. Muhammed'i tasvir eden karikatürler" yayınlamasını kınayarak, "Bu hakaretin ifade özgürlüğüyle uzaktan yakından ilgisi yoktur. İfade özgürlüğü, başkalarının kutsallarına ve inanc

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun "Hz. Muhammed'i tasvir eden karikatürler" yayınlamasını kınayarak, "Bu hakaretin ifade özgürlüğüyle uzaktan yakından ilgisi yoktur. İfade özgürlüğü, başkalarının kutsallarına ve inancına hakareti içermez" dedi.

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada sözlerine yerine verilen İbadi, bu tür olayların (hakaret) kan akmasına, korku ve panik ortamının yaratılmasına neden olacağını ve sonuç olarak terörle bütünleşeceğini ifade etti.

Fransa'nın başkenti Paris'teki sivillere yönelik saldırıları şiddetle kınadığını belirten İbadi, terörden en çok çeken ülkenin Irak olduğunu vurguladı.

Irak Başbakanı İbadi, açıklamasında şunları kaydetti:

"Irak, İslam diniyle hiçbir şekilde ilgisi olmayan terör çeteleriyle savaşıyor. Bugün Irak, Fransa ve diğer ülkelerdeki terör, fikir ve düşüncelerinin yayılması noktasında dünyayı uyardığımız aynı terördür. Bu terör, İslam dininin imajını kirletmeyi hedefliyor. Tüm tarafları, halklar arasında ayırımcılık, anlaşmazlık ve düşmanlık yaratacak bu tür eylemlerden uzak durmaya davet ediyor ve kınamaya çağırıyoruz."