İdris Bal AK Parti'ye böyle meydan okudu

İdris Bal AK Parti'ye böyle meydan okudu

AK Parti'den istifa eden Kütahya Milletvekili İdris Bal, Cemaat'e oparasyon yapılacağı iddialarıyla ilgili olarak meydan okuyan açıklamalara imza attı.

 

AK Parti'den istifa ederek Demokratik Gelişim Partisi'ni kuran (DGP) Milletvekili İdris Bal, operasyon yapılacağı iddiaları üzerine Çağlayan Adliyesi’ndeki Cemaat eyleminin ardından Zaman gazetesini ziyaret etti.

Gazetecilere algı operasyonu yapıldığnı öne süren İdris Bal, gerekirse gözaltı olması durumunda Çağlayan’da tutuklama olması durumda da Silivri’de ‘demokrasi çadırı’ kuracaklarını söyledi.

Zaman gazetesinin haberine göre, İdris Bal, “Paralel yalanını ispat etmek için devlet kurumlarının partizanlaştırılması, yargının, medyanın, iş dünyasının ve sivil toplum kuruluşlarının kontrol edilmesi gerekiyordu. İşte bunlar da onu yapıyorlar” dedi. Bal, planlanan operasyonların medya ve demokrasiye darbe amacı güttüğünün iddia etti.

SİLİVRİ'YE DEMOKRASİ ÇADIRI KURACAĞIZ

Çağlayan Adliyesi’ni de ziyaret eden İdris Bal, aralarında 150 gazetecinin de olduğu 400’e yakın kişinin gözaltına alınacağı iddialarının doğru olup olmadığına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe yazarak başvuruda bulundu. İdris Bal, savcılığa yaptığı başvuruyla ilgili, “Geldikten sonra ben ve genel başkan yardımcımla birlikte içeriye nöbetçi savcıya dilekçe verdik. Daha doğrusu biz önce terör savcısına yönlendirildik ama orda kimse olmadığı için tekrar nöbetçi savcılığa girdik. Ama pek bir cevap alamadık. Eğer gerçekten de iddia edildiği gibi bir operasyon olursa sonuna kadar da bunun peşinde olacağız. Gerekirse burada ya da başka bir yerde tutuklama olursa Silivri’de demokrasi çadırı kuracağız. Ve tüm halkımızı davet edeceğiz. Anayasamıza sahip çıkmaya hukuka sahip çıkmaya çağıracağız her kesimi” ifadelerini kullandı.