İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstifa Sürecini Anlattı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstifa Sürecini Anlattı

Korona virüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı kararı alınan gecenin ardından istifa eden ancak istifası Cumhurbaşkanlığı'ndan dönen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, istifa sürecine ilişkin ilk kez konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 12 Nisan’da sunduğu ve 13 Nisan’da geri aldığı istifa süreci hakkında ilk defa konuştu. Soylu, sürekli olarak karar vermek zorunda olduğunu, “evet” ve “hayır” dışında bir karar seçeneği bulunmadığını belirtti. Marketlere yığılma görüntülerinin anımsatılması ve “Sizi istifaya  ne götürdü” sorusunun sorulması üzerine Soylu, şöyle yanıt verdi:“Hükümetin üzerine ve cumhurbaşkanının üzerine böyle bir sorumluluk bırakmak istemedim”Kamuoyu baskısıyla mı yoksa Cumhurbaşkanı Erdogan’ın “geri dön” sözleriyle mi istifadan vazgeçtiğinin sorulması üzerine de Soylu şu sözlerle yanıt verdi: 

 “Şunu ifade edeyim. Biz aldığımız her kararda risk üzerine karar alıyoruz. Binlerce operasyon yaptık biz. Bu operasyonlarda üç-beş sivil hayatını kaybetse ne yapacağız? Bizim bakanlığımız, kılıç üzerinde yürünen yerdir. Bizim meselemiz karar almaktır, bedeli ödenmesi gerekiyorsa ödemektir. Ama bizim meselemiz, 'havet'li bir yer değildir. Hem hayır hem evet diyemezsin. Karar almak zorundasın.”