İçişleri Bakanı: HDP Heyetine İzin Verilmeyecek

İçişleri Bakanı: HDP Heyetine İzin Verilmeyecek

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Cizre'de güvenlik güçlerinin kamu düzenini sağlamaya çalıştığını söyledi. Altınok, Cizre'ye gitmeye çalışan HDP heyetine izin verilmeyeceğini belirtti

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Cizre, son günlerde yaşanan terör protestoları ve sonrasında meydana gelen saldırılarla ilgili açıklama yapıyor. Altınok, 24 Temmuz'dan bu yana operasyonların aralıksız devam ettiğini söyledi. Altınok, Cizre'de güvenlik güçlerinin kamu düzenini sağlamaya çalıştığını ifade etti.

Cizre'de şu ana kadar 800 kilo patlayıcı imha edildiğini belirten Altınok, ilçede şu ana kadar yaşananların operasyonların haklılığını ortaya koyduğunu söyledi.

Operasyonlar başladığından itibaren vatandaşların her türlü ihtiyacının karşılanmasına özen gösterildiğine dikkati çeken Altınok, şöyle konuştu:

Operasyonların başladığı ilk andan itibaren vatandaşlarımızın can güvenliği için gereken adımlar atılırken, Cizre halkının insani tüm ihtiyaçlarının karşılanması, sağlık, gıda gibi ihtiyaçları için azami düzeyde özen gösterilmektedir. Bu çerçevede valilik tarafından belirlenen noktalarda gıda dağıtımı yapılmakta, fırınlar açılmakta ve sağlık hizmetleri için gereken tüm tedbirler devreye sokulmaktadır. Fakat özellikle sağlık personeline yönelik olarak terör örgütünün sistematik bir şekilde saldırılar düzenlediği ve bu hizmetleri engellemek için elinden geleni yaptığı bilinmektedir.

Cizre'de PKK terör örgütünün 30-32 arasında kaybının bulunduğunu belirten Altınok, sivillerin günlük ihtiyaçlarının karşılanması konusunda azami dikkat gösterildiğini kaydetti.

Bakan Altınok, Cizre'ye gitmeye çalışan HDP heyetiyle ilgili ise, kesinlikle izin verilmeyeceğini ifade etti.

"ONLARIN GÜVENLİĞİ İÇİN"

Bakan Altınok, Cizre'ye gitmek isteyen HDP heyetiyle ilgili olarak şunları söyledi: Cizre'de sokağa çıkma yasağı olduğunu bütün Türkiye biliyor. Bütün vatandaşlarımızın olduğu gibi sayın genel başkanların, sayın bakanların ve milletvekillerinin de güvenliği bizim için herşeyden önce geliyor. Vatandaşlarımızın güvenliğini sağlama noktasında göstermiş olduğumuz hassasiyeti sayın bakanlar ve milletvekilleri için de aynen gösteriyoruz. Cizre'ye varmaları durumunda farklı provokatif olaylara sebebiyet verebileceğini de değerlendirdiğimizden dolayı kendilerinin güvenliğini ve huzurunu sağlama noktasında Cizre'ye varmaları söz konusu değildir, ona müsaade etmeyeceğiz.