İçişleri Bakanı Güler suç duyurusunda bulunacak

İçişleri Bakanı Güler suç duyurusunda bulunacak

İçişleri Bakanı Muammer Güler, "dinleme kayıtlarına ek yapıldığı" iddiasıyla ilgili suç duyurusunda bulunacak.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, "dinleme kayıtlarına ek yapıldığı" iddiasıyla ilgili suç duyurusunda bulunacak. 
 
İçişleri Bakanlığı, İstanbul'daki operasyonla ilgili olarak, "adli işlemlerin dışındaki usul ve idari işlerle ilgili suistimal ve eksiklik olup olmadığının tespiti" için mülkiye başmüfettişi görevlendirdi.
 
İçişleri Bakanı Muammer Güler'in, İstanbul merkezli yürütülen soruşturmada dinleme kayıtlarına ilişkin tapelere ek yapıldığı konusundaki açıklamasının ardından, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.
 
Edinilen bilgiye göre Bakan Güler, açıklamalarının ardından, tapelere ek yapıldığının kanıtlanması amacıyla hukuki süreci başlatarak, suç duyurusunda bulunacak. Bakan Güler, operasyon kapsamında tutuklanan oğlu Barış Güler'le yaptığı telefon görüşmelerine ekleme yapıldığını açıklayarak, 
 
''Yayınlanan sözde belgelerin ilk bakışta dahi birçok çelişkiyi içinde barındırdığını gördüm. Hatta bizim konuşma tapelerimizde çok can alıcı yerlerde maalesef parayla ilgili konularda eklemeler olduğunu gördüm. Bunlar son derece güzelce düzenlenmiş ve eklemeler yapılmış, ilk bakışta dahi açıkça anlaşılabilecek düzenlemelerdir. Bunların kamuoyu tarafından en iyi şekilde değerlendirileceğine inanıyorum'' değerlendirmesinde bulunmuştu. 
 
Mülkiye müfettişi görevlendirildi
 
Bu arada İçişleri Bakanlığı, İstanbul'da yürütülen soruşturmaya yönelik, "adli işlemlerin dışındaki usul ve idari işlerle ilgili suistimal ve eksiklik olup olmadığının tespiti için" mülkiye başmüfettişi görevlendirdi.