İçişleri Bakanı: 1024 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı: 1024 kişi gözaltına alındı

Kobani gösterilerinde şu ana kadar 1024 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 58'i çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklandı. Gösterilerden 35 şehrin etkilendiği açıklandı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kobani gösterileriyle ilgili açıklama yapıyor. Ala, konuşmasına dün akşam saldırıya uğrayan polislerin ailelerine başsağılığı dileyerek başladı.

Bakan Ala, Suriye'de iç savaşın başlamasından bu yana Türkiye'nin açık kapı politikasını güttüğünü belirterek bundan sonra da bunun devam edeceğini söyledi. Hiçbir ayrım yapmadan sınırdan gelenlere kapıların açıldığını belirten Ala, yaklaşık 200 bin nüfuslu Kobani'den Türkiye'ye 180 bin kişinin geldiğini söyledi. 

Ala'nın konuşmasından satırbaşları şöyle: Hal böyleyken HDP siyasi bir çağrı yapmıştır. Çağrıyla Türk vatandaşlarını sokağa, şiddete davet etmiştir. Sonuçta hiçkimsenin faydasına olmayan, 77 milyonun zararına olan, hatta yardım ettiklerini belirttikleri Suriye'deki Kürtlerin zararına olan herkesine zararına olan bir sonuç çıkmıştır ortaya.

35 il gösterilerden etkilendi. Toplam 351 kişi yaralanmıştır. 31 kişi hayatını kaybetmiştir. 

Dün akşam Bingöl'de emniyet mensuplarımıza saldırı gerçekleşmiş. Saldırıyı gerçekleştirilenler ölü olarak ele geçirilmiştir. 

Diyarbakır'da bir saldırı gerçekleşmiş, saldırganlar yaralı olarak yakalanmıştır.

Gösteriler boyunca 1024 kişi gözaltına alındı.