İbrahim Kalın'dan İsrail Açıklaması

İbrahim Kalın'dan İsrail Açıklaması

Türkiye-İsrail anlaşmasını değerlendiren İbrahim Kalın, "Müzakereler devam edecek ama Türkiye'nin Filistin'in asaleti konusunda en ufak bir değişiklik söz konusu değildir dedi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye-İsrail arasında yapılan görüşmelere ilişkin olarak, "İsrail 3 maddeyi yerine getirmediği sürece, İsrail-Türkiye ilişkilerinde normalleşme olmayacaktır. İmza koymuş noktasına gelmiş değiliz." dedi.

"İsrail 3 şartı yerine getirmediği müddetçe Türkiye-İsrail ilişkilerinde bir normalleşme olmayacaktır. Mefhumu muhalifinden değerlendirdiğinizde yani cümleyi tersinden kurduğunuzda bu şu demektir, 3 şart yerine geldiğinde ilişkilerin normalleşmesi için bir zemin oluşacak demektir. Birinci şart yerine getirildi, özür dilendi. İkinci şart, yani tazminatla ilgili bir mesafe alındı ama henüz imza koyacak noktaya gelmiş değiliz. Bununla ilgili müzakereler devam ediyor. Bir de üçüncü şart var. Gazze ablukasının kaldırılması, hafifletilmesi, yani Gazze'ye giden insani yardımların ulaştırılması noktasında da bir üçüncü şartımız var." diyen Kalın, "Türkiye bu şartlardan vazgeçmiş değil, bu şartları değiştirmiş değil. Türkiye'nin özellikle Filistin konusunda, Filistin halkının özgürlük mücadelesi, adalet ve onur mücadelesi konusundaki tutumu açık ve net bellidir. Anlaşma imzalansa da imzalanmasa da Türkiye, Filistin halkının kendi devletine kavuşana kadar bu mücadelesinin yanında olmaya devam edecektir. İki devletli formül hayata geçene kadar Türkiye bu konuda üzerine düşen görevi yapmaya devam edecektir. Bu noktada bizim pozisyonumuzda herhangi bir değişiklik söz konusu değil." dedi.