Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

İblisin Karanlık Odaları

Dikkat ediyorum da tarih boyunca Peygamber Aleyhisselam'a düşmanlık edenlerin bir bölümünü kadınlar oluşturuyor.

Bizim aklımıza hemen Ebu Leheb'in karısı Ümmü Cemil Arva gelmektedir. Ebu Süfyan'ın kız kardeşidir. Allah'ın Rasûlüne (s.a.v) düşmanlık konusunda adeta kocasıyla yarışıyordu. O'nun geçeceği yerleri dikenlerle çalılarla dolduruyordu. Diliyle de yapabileceği bütün kötülükleri yapıyordu.

İlginçtir ki Allah Teâla o kadar kâfir içerisinden bu karı-kocayı seçti ve kıyamet gününe kadar lanetlenmeleri için haklarında Tebbet sûresini indirdi, lakabı da “hammalete'l hatap” cehenneme odun taşıyan olarak kaldı.

Bu kadın düşmanlıkta o kadar ileri gitti ki Lat ve Uzza putlarına yemin ederek boynunda taşıdığı kıymetli mücevher gerdanlığı satarak Peygamber Efendimize düşmanlık için harcayacağını söylemişti. Sûrede “boynunda ateşten bir gerdanlık” diye buna da işaret edilmektedir.

Gelelim günümüzdeki “hammalete'l hataplara”. Müsaadenizle ben bunlara CKC,  Cehennem Kütüğü Cadalozlar diyorum.

Kimdir bunlar? Genellikle yüzlerinde hiç bir hayır ve meymenet kalmamış, küçük çocukların kesinlikle uzak tutulması, gösterilmemesi gereken bir çehreleri vardır.

Bu arada emzikli anneler de bunlardan uzak durmalıdırlar zira sütlerini kaçırabilirler.

Şöyle baktığınızda ne bir annelik vasfına sahiptirler, ne ablalığa yakışırlar, ne teyze diyebilirsiniz, ne hala.

Çoğunun yaşı geçmiştir ama buna rağmen hiç bir minik yavrunun anneannesi veya babaannesi olduğunu da tahayyül edemezsiniz.

Sizin anlayacağınız bayanlığın bütün hallerinden uzak mı uzaklar.

Genellikle bunları İslam karşıtı eylemlerde görürsünüz. Nerede bir İslam'a saldırı var mutlaka ön saflarda yerlerini almışlar ya slogan atıyorlar ya bildiri okuyorlardır.

Temiz aile yuvalarının, nikâhın, terbiyenin, iffet ve hayânın tam karşısındadırlar. Bütün bu erdemlere karşı kinlerini kusup dururlar.

Bu milletin hayrına yapılan bütün çalışmaların karşısında bunları bulursunuz.

Bunlar Ebu Leheb'in karısının günümüzdeki temsilcileridir.

Şu son günlerde de İblisin karanlık odalarından Allah'ın Rasûlüne hırlamaya başlamışlardır. Müslümanların bu konudaki hassasiyetini bildikleri için fitne çıkarıp onunla pirim yapmak istiyorlar. Kendilerini öne çıkaracak başka meziyetleri olmadığı için cibilliyetlerinin gereğini yapmaktadırlar.

Bu yazı toplam 775 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar