İbadi'den Güvenlik Güçlerine Çağrı

İbadi'den Güvenlik Güçlerine Çağrı

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, ülkede çeşitli siyasi gruplara bağlı olarak faaliyet gösteren tüm güçlere "ulusal şemsiye" altında toplanma çağrısında bulundu

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Süleymaniye Amerikan Üniversitesi tarafından düzenlenen forumda yaptığı konuşmada, "Güvenlik güçlerini ulusal şemsiye altında toplanmaya çağırıyorum. Siyasi partilere bağlı güvenlik güçleri olmamalı. Kürt vatandaş da bu gücün kendisini temsil ettiğini görmeli. Bunu da birleşerek yakında gerçekleştirebiliriz." dedi.
Musul'u kurtarmak için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı güçlerle yaptıkları işbirliğini hatırlatan İbadi, "Daha önce Iraklı güçlerle Kürt güçler arasında çatışma varken bugün Peşmerge ile yan yana mücadele veriyoruz." ifadelerini kullandı. İbadi, ülkedeki tartışmalı bölgeleri, üzerinde anlaşmanın sağlandığı bölgelere dönüştürmek istediklerini dile getirdi.
DEAŞ'IN VERDİĞİ ZARAR 35 MİLYAR DOLARI AŞTI
DEAŞ'ın ülkeye verdiği zararın 35 milyar doları aştığını aktaran Irak Başbakanı, Musul'un yakında özgürlüğe kavuşacağını söyledi. İbadi şunları kaydetti:
"Musul, tüm Iraklıların çabasıyla yakında kurtarılacak. İlk başlarda Musul'a güç gönderdiğimizde 'Musul'u geri almak zordur' şeklinde tebliğler aldık ve zaman kaybı diye eleştirilere maruz kaldık. Ancak güvenlik güçlerimiz kurtarma operasyonu için kendi aralarında yarışa girmiş durumda. Operasyonlar sona erdiğinde Musul halkı Musul'u, Süleymaniye halkı Süleymaniye'yi ve Basra halkı da Basra'yı yönetecek. Federal yönetimler, vilayetlerde hakimiyet sürmemeli."