Huzaa'ya Ambulansların ve Sağlık Ekiplerinin Girmesi Engelleniyor

Huzaa'ya Ambulansların ve Sağlık Ekiplerinin Girmesi Engelleniyor

Verilen bilgilere göre Huzaa'da da Şucaiyye'deki gibi caddelere cesetlerin saçıldığı gözleniyor.

Şucaiyye'de gerçekleştirdiği katliamda vahşi yüzünü son derece arsız bir şekilde açığa çıkaran, evlerini boşaltmak isteyenleri arkadan vurarak caddelerin ölü ve yaralılarla dolmasına neden olan sonra da yoğun bir şekilde ateş ederek yaralıların hastanelere naklini engelleyen siyonist işgalci aynı yöntem ve uygulamalara bugün (23 Temmuz Çarşamba) sabahın erken saatlerinden itibaren Huzaa'da başvuruyor.

Saldırıların ve katliamın devam ettiği Huzaa'da işgalci saldırganın askerî alan ilan ettiğini ileri sürdüğü ve yoğun bir şekilde ateş yağmurunun altında tutulan bölgeye kurtarma ekiplerinin, ambulansların ve ilk yardım araçlarının girmesi engelleniyor.

Olaylara şahit olanların verdiği bilgilere göre Huzaa'da da aynen Şucaiyye'deki gibi caddelere cesetlerin saçıldığı gözleniyor. Yaralılara acil yardım ulaştırılmasının engellenmesi için bölgeye girmeye kalkışan ambulans anında hedef alınıyor.

Olayları izleyen el-Cezire muhabiri verdiği haberde işgalci saldırganların hareket eden her şeyi vurduklarına dikkat çekti. Siyonistlerin keskin nişancıları da civardaki evlerin çatılarına çıkarak yaralıları sağlık merkezlerine ulaştırmak için yardımcı olmak isteyenleri vuruyorlar.

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas), Huzaa'daki bu vahşi katliam hakkında yaptığı açıklamada işgalci siyonistlerin burada da tam anlamıyla savaş suçu işlediğine dikkat çekti.