Hussiler 4 Suud Üssünü Ele Geçirdi

Hussiler 4 Suud Üssünü Ele Geçirdi

Husiler Suudi Arabistan topraklarına bugüne kadarki en büyük saldırısını düzenledi. Cizan ve Nacran vilayetlerinde 15 km derinliğe inildiği, dört Suud üssünü ele geçirdiği öne sürüldü.

 

Yemen’de Suudi Arabistan destekli Mansur Hadi rejimi ile Ensarullah Hareketi (Husiler) arasında yaklaşık iki buçuk yıldır devam eden savaşta önemli bir gelişme yaşandı. Zaman zaman Suudi topraklarına yönelik saldırılar düzenleyen Husilerin, önceki gün Yemen’e komşu Cizan ve Nacran vilayetlerinde dört askeri üssü ele geçirdikleri bildirildi. Arapça yayın yapan El Ahed sitesinin, Yemenli askeri bir kaynağa dayandırdığı habere göre, Nacran’da bir askeri üssün kontrolünü tamamen ele geçiren Husiler, çok sayıda Suudi askerini öldürdü

Husiler 4 Suud üssünü ele geçirdi
 

Karar'ın aktardığına göre, El Ekber gazetesi muhabiri Ali Murad da Husiler, Salih güçleri ve Halk Komiteleri adlı milis unsurlarının, sınırdan 15 kilometre derinliğe indiğini Cizan’da dört askeri nokta ve bir eğitim kampında kontrolü sağladığını duyurdu. Lübnan merkezli El Masdar sitesi, muhalif grupların ele geçirdiği üslerin isimlerini El Cebri Kampı ve El Feride, El Malhama ve El Gaviye askeri üsleri olarak açıkladı.