Husiler ABD'nin Casusluk Belgelerini Ele Geçirdi

Husiler ABD'nin Casusluk Belgelerini Ele Geçirdi

Yemen'de Husiler ABD'nin casusluk faaliyetlerini gösteren belgelerden bir kısmını ele geçirdi

Yemen'de Husiler, Yemen güvenlik güçlerinin elinde bulunan ve ABD'nin bölgedeki casusluk faaliyetlerini içerdiği ileri sürülen birtakım belgeleri ele geçirdi.

Husilerin ele geçirdiği belgelerle ilgili açıklama yapan bir ABD'li yetkili belgelerde, ABD için bölgede muhbirlik yapan kişilerin isimlerinin yer aldığını söyledi. ABD'li yetkili geçtiğimi Eylül ayında Husiler'in başkent Sana'yı ele geçirdiği sırada da Husi yanlısı olan Yemenli yetkililerin diğer casusluk belgelerini de İran'a teslim ettiklerini ileri sürdü.

Suudi Arabistan ve Körfez'deki ortakları Yemen'de Husilere yönelik askeri operasyona başlarken, Husilerin ABD istihbarat belgelerini ele geçirdiği iddia edildi.

İddiaya göre Husi milisler, ABD'nin Yemen'deki istihbarat operasyonlarının planlarını içeren gizli belgeleri ele geçirdi. İran'a verildiği iddia edilen belgelerde muhbir isimleri de yer alıyordu.

ABD'li yetkililere göre Husiler'in ele geçirdiği belgeler ABD'nin bölgedeki casusluk faaliyetlerine ciddi zararlar verebilecek boyutta. ABD, Yemen Cumhurbaşkanı Hadi ile, El Kaide'ye yönelik yürüteln operasyonlarda yakın temas içerisindeydi. ABD, Yemen'de birçok istihbarat faaliyetini Hadi ile birlikte yürütüyordu.

YEMEN İSTİHBARARTI BELGELERİN BİR KISMINI YOK ETTİ

ABD'nin Yemen'deki istihbarat birimleriyle yakın temasta olan Yemen istihbarat kurumu Ulusal Güvenlik Bürosu (NSB) çalışanlarının hala Cumhurbaşkanı Hadi'ye sadık oldukları belirtiliyor.

Husilerin başkent Sana'yı ele geçirmelerinin ardından Yemen istihbaratı çalışanlarının ABD ile ortak yürütülen istihbarat faaliyetlerini içeren belgelerin bir kısmını yakarak imha ettikleri belirtiliyor. Ancak belgelerin tümünün imha edilemediği ve Husilerin bu kalan belgelere ulaştığı kaydediliyor.