Hurşit Tolon cezaevinden çıktı

Hurşit Tolon cezaevinden çıktı

Eski Ege Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Hurşit Tolon , mahkemenin tahliye kararından sonra Silivri Cezaevi'nden çıktı. Tolon, tutukluluğuna sebep tek dava olan Malatya Zirve Yayınevi davasından da tahliye edilmesine karar verilmişti.

Ergenekon ve Zirve Yayınevi Davası'ndan tutuklu yargılanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon, işlemlerinin tamamlanmasının ardından avukatı İlkay Sezer ile Silivri Cezaevi'nden saat 21:15'te tahliye oldu.

Tolon cezaevinden çıkışta gazetecilere açıklama yaptı;

"3 yıl sonra sizinle beraber özgürlüğü teneffüs ediyorum. Elbette söylenecek çok şey var ama kesinlikle belirtmek isterim ki, zihinlerinde ve gönüllerinde böyle büyük bir kumpasın, böyle bir tertibin, böyle bir katakulinin mağduru olmuş olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yüzlerce yurtsever, kahraman evladı, aydınlar, yazarlar, düşünürler, öğretim üyeleri, akademisyenler, bu bulunduğumuz yerde yakında göreceksiniz, bir adaletsizlik müzesi olacak olan bu yerde, çok haksızlıklara uğradık. Bütün bu haksızlıklara, yüce milletimiz vicdanında ve gönlünde hayır dedi. Kar, kış, kıyamet demeden, hiçbir yılgınlık göstermeden Türkiye’nin her yerinden koşup, gelip, bizi burada destekledi. İşte bugün burada, huzurunuzda, daima o gücü, kuvveti veren ve bizim suçsuzluğumuza inanan yüce milletimizin, o vefakar, cefakar yürekli insanlarına da kalben teşekkürlerimi borç biliyorum"

"Halen Allah korkusu olan yargı mensupları var"

Tolon ülkede halen vicdanlı yargı mensuplarının varolduğunu söyledi;

"Pek çok olumsuzluğa, pek çok kötü örneğe rağmen, bu ülkede halen vicdanlı, vicdanında Allah korkusu olan, bağımsız ve adil yargılamayı şiar edinmiş olan yargı mensuplarımız vardır. Onun bir sonucu olarak, ben şimdi burada huzurunuzda bulunuyorum. O yargı mensuplarına, bu gerçeği anlamış ve gecikmiş olan hürriyetimi bahşetmiş olmaları sebebiyle de teşekkürlerimi sunmak zorundayım

Emekli komutanın, yargılandığı bir diğer dava olan Ergenekon’dan da tahliyesine karar verilmiş, ancak Zirve Yayınevi davası sebebiyle tutuklu kalmaya devam etmişti.