Hürriyet ve RedHack'in Filistin Rahatsızlığı

Hürriyet ve RedHack'in Filistin Rahatsızlığı

Başbakan Erdoğan'ın Filistin'de açacağı Türk okulu Türkiye'deki İsrail yanlılarını rahatsız etti.

T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) sitesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 5 ayrı ülkede 5 TİKA projesinin açılışının yapılacağı duyurulmuştu. Bu 5 açılış içinde Filistin'de açılacak olan Türk okulu özellikle Türkiye'deki İsrail yanlılarını çok rahatsız etti. 

 
İsrail'in Türkiye'deki lobi faaliyetlerini üstlenen gruplar, "Türkiye'nin Filistin'de ne işi var? Filistin'e değil kendi ülkemize bakalım" gibi başlıklarla sosyal medyada provokasyon yapmaya çalıştılar. 
 
Bu lobinin üyelerinden  RedHack TİKA'nın resmi internet sitesine saldırdı. Sitenin sistemlerine zarar veremeyen grup, TİKA hesabı kullancılarına trojen içerikli mailler attı. 
 
Türkiye'nin yurtdışındaki faaliyetleri, bu ülkenin vatandaşlarını gururlandırması gerekirken, içerdeki İsrail yanlıları RedHack'in bu saldırısı karşısında, sevinçlerini belli eden haberlere imza attılar. Hürriyet, Sözcü ve Odatv gibi internet siteleri, "Başbakan'ın gideceği yere, RedHack saldırdı" şeklinde yakışıksız haberler yaptılar.
 
STAR