Hürriyet Aşıklarına Çağrı, Zalimlere Gözdağı

Hürriyet Aşıklarına Çağrı, Zalimlere Gözdağı

Mısır Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, "Doğruya, adalete ve hürriyete çağıran, zulüm ve baskıya karşı çıkan herkesle bir olup darbeyi yeneceğiz" dedi.

Mısır Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, “Herkes hata yaptı, hata yapan herkesten beklentimiz, hatasını düzeltmesi ve devrimin (25 Ocak 2011) hedeflerinin gerçekleştirilmesi için doğruya yönelmesidir. Doğruya, adalete ve hürriyete çağıran, zulüm ve baskıya karşı çıkan herkesle bir olup darbeyi yeneceğiz” açıklamasında bulundu.

Biltaci, Tura Hapishanesi’nde kendisini ziyaret eden aile üyelerine verdiği yazıda ülkedeki muhalif gruplara seslenerek, “Herkes hata yaptı, doğru yola dönme vakti geldi. Kimseyi hatasından dolayı yadırgamıyoruz, aksine hata yapan herkesten hatasını düzeltmesi ve devrimin (25 Ocak 2011) hedeflerinin gerçekleştirilmesi için doğruya yönelmesini bekliyoruz. Hataları geçmişte bırakalım, bizi devrimin yüce hedefleri ve halkın iradesine darbe yapılmasına karşı gösterdiğimiz direniş birleştiriyor. Doğruya, adalete ve hürriyete çağıran, zulüm ve baskıya karşı çıkan herkesle bir olup darbeyi yeneceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Biltaci, "şiddete teşvik" ve diğer suçlamalar nedeniyle hakkında çıkartılan tutuklama kararı sonucu 29 Ağustos'ta gözaltına tutuklanmıştı.

AA