Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

HÜNA GAZZE

Gazze’de sadece kadınlar ve çocuklar, hastalar ve yaşlılar, bombardımandan kaçamayan engelliler değil, insanlık ölüyor..

Batı mediası fok balıkları ile daha fazla ilgili..

Gazze’nin girişinde Arapça bir tabelada “Hüna Gazze” yazıyor. “Burası Gazze”.. Ve bir alt satırda bir cümle daha var: Başını dik tut..

Gazze’de trajedi bugün başlamadı.. İsrail kurulduğu günden beri orası kan ve gözyaşı ile dolu. Hatta 1900’lerin başında Çanakkale savaşından hemen sonra İngilizler ve Fransızlar, Filistin topraklarından bölgeye girdiler.. O günden beri de kan durmadı..

Son 10 yılda, öz savunma/meşru müdafaa hakkını kullanan İsrail’in(!?) saldırılarında 14.400 çocuk katledilmiş.. “Terörist Hamas”ın(!?) saldırıları sonucu sadece 20 İsrailli çocuk ölmüş..

Son 10 gündeki, benzin içirilip, canlı canlı ateşe atılan 15 yaşındaki Filistinli bir çocuğun yakılarak öldürülmesi bu bilançoya dahil değil..

Kör dünya, uygar Batı, Arabistan’ın beyaz Arapları, Sisi zekâlılar şunu görmüyor, İsrail hapishanelerinde 10 yaşından küçük 8.000 Filistinli var..

Gözü dönmüş, bir Siyonist kadın milletvekili, sadece çocukları öldürmenin yetmeyeceğini, bütün Filistinli anaların da öldürülmesi gerektiğini söylüyor.

Hitler, Stalin, Musolini, Siyonistlerin eline su bile dökemez. O zalim Firavunlardan ne farkı var bugünkü Siyonistlerin..

Gazze’de yaralı ya da sakat kalmış 1 ile 10 yaş arasında 50.000 çocuk var bugün. İsrail’de yaralı ya da sakat sayısı sadece 60..

Kurt ile kuzunun hikâyesi böyle. Ve BM’nin, AB’nin, ABD’nin ve onların işbirlikçilerinin gözünde kuzu suçlu.. Kurt haklı..

İsrail kurulduğu günden beri kan dökmeye ve toprak işgal etmeye devam etmiş.. Birileri bu gerçekleri görmek istemiyor. Birileri de İsrail ve onun dostlarından korktuğu için kafasını kuma sokuyor..

Mısır’ın Nur partisi, İsrail saldırıları karşısında susuyor. Çünkü Sisi’ye itaat ediyor. Suudi kralını emirel müminin kabul ediyor. Hamas’a da karşılar, İhvan’a da, Mursi’ye de..

Mısır’ın Nur partisi ile bizim Nurlu Süleyman’ın peşinden gidenler ya da kendilerini Risale-i Nurlara nisbet eden Gülencilerin bunlardan ne farkı var ki!

Sahi Gülen olaylar karşısında bir açıklama yapmayacak mı?

Ya da İhsan bey hâlâ Türkiye’nin İsrail ve Filistin arasında tarafsız kalınmasından yana mı?

Gazze halkının başına düşen her bomba, aynı zaman da Müslümanların da başına düşüyor.. Her bomba aynı zamanda AB, BM, ABD, İngiltere ve diğer Batılı ülkeler ve bölgedeki işbirlikçi Arap hükümetlerinin de itibarlarının üzerine düşüyor.. O manevi bomba onların dinlerini, dünyalarını, saygınlıklarını ve ahiretlerini berhava ediyor.. Batılılar Mısır’da, Suriye’de, Filistin’de suçüstü oldular. Çıkarları sözkonusu olduğunda ilkelerini ayakları altına almakta tereddüt etmiyorlar..

Kızılderilileri katleden, kara derilileri köleleştiren, sarı ırkı sömüren atalarının açtıkları kanlı yoldan ilerliyorlar.. Birinci, 2. Dünya Savaşı’nı bunlar çıkartmadı mı? Soğuk Savaşı bunlar çıkartmadı mı? Darbeler, terörler bunların işi değil mi idi?.. 22 Arap ülkesinin sınırlarını, rejimlerini ve iktidarlarını bunlar tayin etmedi mi? Bunlar mı demokrat, bunlar mı insan haklarından, özgürlüklerinden, hukuk devletinden sözediyor.. Bekri Mustafa’nın imamlığı bile daha ciddi bir konu..

Evet, suçüstü oldular ve oyun bitti..

İşleri güçleri yok, şimdi bize bir de ılımlı İslam adında din icad etmeye, bize dini önderler görevlendirmeye çalışıyorlar..

Türkiye’de ve bölgede yaşanan olayların çoğu birbiri ile ilgili..

Birileri topyekûn saldırı başlattı.. Hedefte hepimiz varız.. Bu durumda hatt-ı müdafaa yok, sath-ı müdafaa var, satıh bütün İslam coğrafyasıdır.. Filistin halkına yönelik bu saldırılar, aslında aynı zamanda İslam dünyasına yönelik bir tehdittir.

Gazze halkı kahramanca direniyor.. Gazze halkının mazlum çocuklarının kanları, İslam ümmetinin ufkunu aydınlatan meşalelerin çerağı oluyor.. Onların kanları ümmeti dirilten bir iksire dönüşüyor.. Bu iksir sadece Müslümanları değil, adaletten, barıştan, hürriyetten yana, vicdan sahibi herkesin uyanışı için bir ab-ı hayat anlamı taşıyor. 

Evet, bu saldırılar insanlığı öldürüyor, insanların vicdanlarını yaralıyor ama aynı zamanda  insanlığın ufkunu aydınlatan ve onları dirilten bir hayat öpücüğü anlamına gelen bir şok etkisi de yapıyor..

Bu günler de geçecek, sonunda Müslümanlar kazanacak ve İsrail ve ona destek veren ihanet çetesi kaybedecek.. Göreceksiniz, bedeli çok ağır da olsa Gazze halkı kazanacak..

Selam ve dua ile.

yeniakit

Bu yazı toplam 1054 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar