Humus'da 3 Günlük Ateşkes

Humus'da 3 Günlük Ateşkes

Ateşkes ilan edilmesinin ardından şehirden tahliyeler başladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Suriye'nin Humus kentinde 3 gün ateşkes ilan edildiğini açıkladı. Ateşkesin sivillerin Humus'tan tahliye edilmesi anlaşmasının birparçası olarak ilan edildiği açıklandı. Ayrıca, ateşkessüresince şehirden ayrılmak istemeyenlere de insani yardım ulaştırılacak.

Suriye devlet televizyonu da kuşatma altındakişehirden bu hafta imzalanan anlaşma sonucu tahliyelerin başladığı haberini geçti.

ATEŞKESİN DETAYLARI

Suriye'nin Humus kentinde 3 günlük ateşkes ilanının detayları belli oldu. BM heyetinin açıklamasına göre ateşkes için ilk gün sadece kadın ve çocuklardan oluşan 200 kişilik bir grubun kuşatma altındaki Humus'tan tahliye edilebileceği öğrenildi. El Cezire'nin haberinde binlerce kişinin hala kuşatma altında kalacağına vurgu yapıldı. Yaşları 15 ile 55 arasında değişen erkeklerin ise resmi kayıt işlemleri yapılmaması halinde tahliyelerine izinverilmediği duyuruldu.
 
Humus'taki 3 günlük ateşkese rejimden de açıklama geldi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Miktad çok mutlu olduklarını söyleyerek, "ateşkes masum insanların, sivillerin veçocukların kurtulmasını sağlayacak bu nedenle çok memnunuz" dedi.

Kaynak: İHA