Hulusi Akar: ABD, Patriot Desteği Verebilir

Hulusi Akar: ABD, Patriot Desteği Verebilir

Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin Türkiye'ye Patriot füzesi konuşlandırabileceğini söyledi. Akar, Rusya'dan satın alınan S-400'lerin faaliyete geçeceğinden de "kimsenin şüphesi olmaması" gerektiğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin Türkiye'ye Patriot füzesi konuşlandırabileceğini söyledi. CNN Türk televizyonunda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Akar, "Çünkü bizim ülkemize karşı hem füze tehdidi var hem de bu konuda daha önce yaşanmış bazı olaylar var. ABD'nin Türkiye'ye Patriot batarya desteği olabilir" ifadesini kullandı. Akar, "Ayrıca NATO Genel Sekreteri'nin de bu konuda çeşitli açıklamaları var. Sayın Stoltenberg de bu konuyu gerçekten yakinen takip etmekte. Onların da birtakım teşvikleri, planları, uygulamaları önümüzdeki günlerde ortaya çıkabilir" diye ekledi.

Türkiye'de şu anda bulunan tek Patriot bataryası, İspanya'ya ait. İspanya 2014 yılında bir Patriot bataryasını İncirlik'e konuşlandırmıştı.

ABD ise 2013 yılında Türkiye'yi Suriye'den füze tehditlerine karşı korumak için Gaziantep'e taşıdığı iki Patriot hava savunma bataryasını 2015'te çekmişti.