Hükümetten 'ttt' Adımı Geliyor

Hükümetten 'ttt' Adımı Geliyor

Hükümet, internet ve sosyal medya ile ilgili iki önemli adım atacak. Bunlardan ilki Türkiye'nin kendi internet sistemini kurması olacak. Türkiye'nin "www" sisteminden çıkıp örneğin "ttt" gibi kendi "alan adresini" oluşturması için hazırlık başladı.

BD'nin dinleme skandalı ve internet üzerinden tüm dünyayı takip ettiğine ilişkin bilgilerin ortaya çıkması, Twitter ve Youtube gibi sosyal medya ile yaşanan sıkıntılar dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yeni arayışlar başlattı. Hükümetin, Türkiye'nin kendi internet sistemini kurması için kolları sıvadığı bildirildi. Türkiye'nin "www" sisteminden çıkıp kendi geliştirdiği sistemi kurması için hazırlık yaptığı öğrenildi. 

YENİ BİR SİSTEM 
"www" sistemine "alan adresi " de deniliyor. Bu sistemi ABD geliştirdiği için internet üzerinden devletlerin en gizli belgeleri, vatandaşlarla ilgili tüm bilgilere ulaşmak mümkün olabiliyor. Almanya ve Fransa başta olmak üzere AB üyesi birçok ülke alternatif bir sistem geliştirilmesi için uzun süredir çalışıyor. 
 

KONVANSİYON KURULSUN
Türkiye, sosyal medya ile ilgili uluslararası bir konvansiyon oluşturulmasını istiyor. Bu konvansiyonda sosyal medyaya ilişkin kurallar yer alacak. Ülkelerin ve şirketlerin nerelere uyup uymayacakları yazılacak. Bir nevi sosyal meydanın anayasası gibi olacak. Böylece bugün Facebook, Twitter gibi firmalar ile yaşanan sorunlar ortadan kalkacak. Ülkeleri ve şirketleri bağlayıcı kuralları herkes uymak durumunda kalacak.