Hükümetten Flaş Açıklama

Hükümetten Flaş Açıklama

Tebrik ziyaretleri kapsamında Yozgat'a gelen Bozdağ, Sorgun'da gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. AK Parti'deki üç dönem kuralı ile ilgili görüşleri sorulan Bakan Bozdağ, bunun Türkiye'de değişim, dönüşüm ve yenilenme projesi olduğunu söyledi.

Bozdağ, bu kuralın muhalefet partilerine de örnek olması gerektiğini ifade ederek, "Ben şahsen üç dönem kuralının AK Parti içerisinde değişmesinden yana değilim. Kendim de üç dönemi dolduran bir milletvekili olarak değişmesine ben kendi adıma olumlu bakmıyorum. Ama bunu milletimizin de iyi değerlendirdiğini görüyorum. Önümüzdeki zaman içerisinde Türkiye'nin demokratikleşmesi için bunun diğer partilere de örnek olması gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

3 DÖNEM KURALI

Türk siyasi hayatına bakıldığında muhalefet partilerinde fazla bir değişimin olmadığını belirten Bozdağ, şöyle devam etti:

"Bizim ortaya koyduğumuz üç dönem kuralı, esasında muhalefet için de örnek alınması gereken kuraldır. Türkiye'de AK Parti'yi diktatörlükle, sayın Başbakanımızı itham edenlerin öncelikle bu üç dönem kuralını çok iyi okumaları lazım. Yani, insanların kendi siyasal hayatlarını üç dönemle sınırlayan kural koymaları demokratik bir tutumdur. Ve değişime verdikleri değerin somut bir göstergesidir. Baktığınız zaman muhalefet partilerinde değişimler olmuyor. Hatırlarsanız geçmişte merhum Ecevit, merhum Erbakan siyaseti bırakmadılar. Yani son zamana kadar siyaset içinde kaldılar. Değişime dönüşüme izin vermediler. Yine baktığınız zaman İnönü için de aynı şey söz konusu. Baktığınızda sayın Demirel için de aynı şey söz konusu. Siyasetten gitmeyi, halkın git demesine rağmen maalesef istemiyorlar ve gitmiyorlar da. Şu anda Türkiye'de muhalefete baktığınızda yenilgi üzerine yenilgi alıyor. Her seçimde başarısızlık üzerine başarısızlıkla sonuçlanan seçimler yaşıyorlar. Ama her seçimde mutlaka kendilerinin başarılı olduğuna ilişkin bir değerlendirme yapmayı başarıyorlar."

Bakan Bozdağ, AK Parti'nin üç dönem kuralını koyarken Türk siyaseti içerisinde normal bir değişim, yenilenme olmasını hedeflediğini vurgulayarak, "Halkın zorlaması ile değil bir kural çerçevesinde yenilenme olsun, değişim olsun ve Türkiye yönetimine farklı insanlar gelsin. Ana düşünce bu idi. Bugüne kadar Türkiye'de hiç bir partinin yapmadığı bir işti. Dünyada var mı bilmiyorum ama. AK Parti'nin yaptığı bu uygulamanın Türkiye için bir ilk olduğunu biliyorum. Bu demokratik bir tavırdır" değerlendirmesini yaptı.

Youtube erişimin engellenmesi

Bir gazetecinin, "sosyal paylaşım sitesi Youtube'un mahkeme kararıyla açılmasının ardından yeniden kapatılması" ile ilgili sorusunu cevaplandıran Bakan Bozdağ, daha önce Sulh Ceza Mahkemesi tarafından Youtube'un açılması ilişkin bir karar çıktığını, bu karar üzerine itiraz edildiğini anımsattı.

Bakan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Bu karara itiraz üzerine Asliye Ceza Mahkemesi de bir karar verdi. Youtube'un Türkiye'nin mahkeme kararlarına uyması, suç olan içerikleri çıkarması hususunda değerlendirmelerde bulundu ve talebi reddetti bildiğim kadarıyla. Türkiye'nin mahkeme kararları uyulması ve uygulanması gereken kararlardır. Türkiye'deki her vatandaş, her kurum bu mahkeme kararlarının gereğin yerine getirmek zorundadır. Youtube da, Twitter da Türkiye'de hizmet sunan şirketler. Dolayısıyla onların da Türkiye mahkemelerinin kararlarına uyması yasal bir zorunluluktur. Umarız ki Türkiye'nin kanunlarını, Türkiye'nin mahkeme kararlarını tanırlar. Mahkemenin kararında ifade edildiği gibi suç olan içerikleri çıkarmak suretiyle Youtube'un Türkiye'de takibine bizzat Youtube yetkilileri imkan sağlarlar."