‘Hükümetimizin Hep Yanında Olacağım’

‘Hükümetimizin Hep Yanında Olacağım’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çözüm Süreci tartışmalarına son noktayı koyarak, “Ben Çözüm Süreci’nin yanındayım, arkasındayım, hepsinden öte içindeyim.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan, ‘’Ben Çözüm Süreci’nin yanındayım, arkasındayım, hepsinden öte içindeyim. Bunun dışında olmam mümkün değil. Şimdi de diyorum ki elinde silah olanlar, eğer Çözüm Süreci konusunda samimiyseler, IRA gibi onlar da silahlarını betona gömsünler’’ dedi.

Erdoğan, Karabük kent meydanında düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, maalesef dün olduğu gibi bugün de ülkesine güvenmeyenlerin, milletine sırtını dönenlerin olduğunu belirtti. Çözüm Süreci’ni başlatan ve bu aşamaya kadar getirenin kendisi olduğunu dile getiren Erdoğan, ‘’Nasıl başladık buna? Demokratik açılım diye başladık. Bu birinci kademeydi. İkinci kademe, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi olarak devam etti. Üçüncü kademe, Çözüm Süreci olarak devam ediyor. Ben Çözüm Süreci’nin yanındayım, arkasındayım hepsinden öte içindeyim.” açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Haziran seçimlerine giderken silahlarla, mezraları, köyleri, beldeleri, halkı tehdit ederek parlamentoya girmenin demokrasi olmadığının altını çizerek, şunları ifade etti: ‘’Bugün burada bir sorun varsa, sözlerini tutmayanlar, milleti aldatmaya çalışanlar varsa, elbette bunu çıkıp söyleyeceğim. Bunu milletim için söylüyorum. Milletimin huzuru için söylüyorum. Milletimin refahı için söylüyorum. Milletimin birlik ve beraberliği için söylüyorum. Çatışmadan, kandan, ölümden, acıdan, düşmanlıktan medet umanların, tüm onların karşısında tüm gövdemle durmazsam milletim ile aramdaki ahdin gereğini yerine getirmemiş olurum. Küçük hesaplarla hareket edenlerin, taşeronluğa soyunanların oyunlarını ortaya çıkarmazsak vazifemizi yapmış olamayız. Önce samimi olacaksınız, dürüst olacaksınız. Hesabi olmayacaksınız, hasbi olacaksınız, hasbi...” 

Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştıracak, uygulanan politikaların hepsinde 12 yıldır emeği olan bir başbakan olarak bundan sonra da hükümetin attığı adımlarda yanında olacağını ifada eden Erdoğan, “Bu, asla bir partiden yana olmak değildir. Hükümet, devleti yönetir, devleti temsil eder. Ben de madem ki şu anda cumhurbaşkanıyım, onların yanında olmaktan başka benim daha keyif verici, önemli görevim olamaz. Buralarda bir eksiklik, bir aksaklık, sapma gördüğüm zaman, gerekli uyarıyı arkadaşlarıma yaparım. Bu da hakkım ve vazifem” şeklinde konuştu. Muhalefet partilerini eleştiren Erdoğan, “Ben, proje geliştirin diyorum, bunlar hemen affedersiniz, palavraya sarılıyorlar. Ben, millete gidin diyorum. Bunlar, notere gidiyor.” dedi.

AA