Hükümet'den Berkin Elvan Açıklaması

Hükümet'den Berkin Elvan Açıklaması

Hükümet Sözcüsü Arınç, Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada, "Çok acı bir olay. Dünden bugüne bütün Türkiye gerçekten yasta. Genç bir yavrumuzun hayatını bir sokak olayında kaybetmiş olması fevkalade üzüntü verici." dedi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Berkin Elvan’ın ölümüyle ilgili açıklama yaptı. Arınç, “Berkin Elvan’ın ölümünü duyduk. Çok acı bir olay. Dünden bugüne bütün Türkiye gerçekten yasta. Genç bir yavrumuzun hayatını bir sokak olayında kaybetmiş olması fevkalade üzüntü verici. Bugün cenazesinin kaldırılacağını biliyoruz. Ben Berkin Elvan yavrumuza Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatının baharında henüz delikanlı çağında, ve Anadolu tabiriyle bıyıkları bile terlememiş olan bir fidanın düşüp ölüvermesi gerçekten üzüntü verici. Ona Allah’tan rahmet dilerken annesi, babası, kardeşleri onlara da sabır diliyorum. Başka yapacak bir şeyimiz yok. Onlara bol sabır diliyorum. Kendilerine ve hayatta olan evlatlarına uzun ömür diliyorum. Ve bütün Türkiye’ye, annelere, babalara, bütün gençlere başsağlığı diliyorum, sabır diliyorum.

Gerçekten Türkiye’nin yasta olduğunu bilmeliyiz. Bugün bazı siyasi partilerin seçim çalışmalarında müzik kullanmayacaklarını gazetelerden okudum.  Buna da çok sevindim. Çok teşekkür ediyorum. Ben de bugün Bilecik’te seçim kampanyası boyunca müzikli yayın yapılmamasını arkadaşlarımdan rica edeceğim. En azıdan bu acıya ortak olduğumuzu, acıyı yüreğimizde hissettiğimizi göstermemiz bakımından.”

ELVAN TOPRAĞA VERİLİYOR

Gezi olayları sırasında 26 Haziran 2013 tarihinde çıkan olaylar sırasında yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Elvan, bugün toprağa veriliyor. Elvan'ın ölümü hem iktidar hem de muhalefetten herkes tarafından üzüntüyle karşılandı. Başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, olmak üzere birçok siyasetçi üzüntüsünü belirten mesajlar yayınladı. 

İşte Berkin Elvan için mesaj yayınlayan siyasetçiler ve mesajları: 

CUMHURBAŞKANI GÜL: ÜZGÜNÜM

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Berkin Elvan’ın hayatını kaybetmesiyle ilgili, “Yeni bir olay yaşanmaması için herkesin çok dikkatli olması gerektiğini, eski acıların yaşanmasına fırsat verilmemesi gerektiğinin altını çiziyorum. İstanbul Valisi ile konuştum gerekli dikkat gösterilecektir. Üzüntülerimi paylaşmak istiyorum” dedi.

KILIÇDAROĞLU: O HEPİMİZİN ÇOCUĞU

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah hayatını kaybeden Berkin Elvan için 'O çocuk hepimizin çocuğu. Onun elinden ekmeğini aldılar, hayatına son verdiler' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, dün bir miting sırasında yaptığı konuşmada, "Gezi eylemlerini biliyorsunuz, gencecik çocuklar Gezi Parkı'nı korumak için mücadele ettiler. 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın ailesine başsağılığı diliyorum. Başçalan ailesini arayıp başsağılığı diler mi? Türkiye'nin yaşadığı bu dramları hepimiz bilelim. O çocuk hepimizin çocuğu. Onun elinden ekmeğini aldılar, hayatına son verdiler." dedi. 

BAKAN İSLAM: HEPİMİZİN ÇOCUĞUYDU

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, İstanbul'daki Gezi Parkı odaklı gösteriler sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın vefatından büyük üzüntü duyduğunu belirterek "Berkin bizim evladımız. Bizim çocuğumuz. Ailemizin acısını paylaşıyor, başsağlığı diliyorum" ifadesini kullandı.

İslam, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından paylaştığı mesajda, "Berkin bizim evladımız. Bizim çocuğumuz" ifadesine yer verdi. Berkin Elvan'ın vefatından büyük üzüntü duyduğunu belirten İslam, ailenin acısını paylaştığını ve başsağlığı dilediğini kaydetti.

BAKAN EROĞLU: ÇOK ÜZÜLDÜK

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kartal'daki Bilecikliler Derneği'ni ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, "Gezi olayları sırasında başından yaralanan Berkin Elvan isimli genç bu sabah hayatını kaybetti. Bununla ilgili bir değerlendirme yapar mısınız?" şeklindeki soruya da şöyle cevap verdi:

"Allah rahmet eylesin. Tabii çok üzüldük. Yani böyle vatandaşımızın bundan hayatını kaybetmesi, bir gencin, hepimizi üzer, bütün herkesi üzer. İnşallah bu tür hadiseler bir daha olmaz diye düşünüyoruz. Bunlar gerçekten bütün milletimizi üzüyor. Ben ölene rahmet niyaz ediyorum, ayrıca herkese, bilhassa ailesine en kalbi duygularla başsağlığı diliyorum. Çünkü hakikaten bir yakının ölmesi zordur. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Allah rahmet eylesin."

BAHÇELİ: BERKİN HEPİMİZİN KAYBIDIR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Twitter hesabından yaptığı açıklamada dün hayatını kaybeden Berkin Elvan'dan duyduğu üzüntüyü dile getirerek sağduyu çağrısında bulundu.

Berkin Elvan'ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getiren Bahçeli, "Üzüldüğüm bir başka önemli konu ise, henüz çocuk yaşta hayata gözlerini yuman Berkin Elvan'dır. Okmeydanı'nda başına isabet eden gaz fişeğinden dolayı ağır yaralanan bu evladımız tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Gencecik bedeni altına girdiği yüke dayanamadı. Berkin'in umutları vardı, hayalleri vardı, hedefleri vardı, daha görecek nice güzel günleri vardı, taptaze sevgiler ve sevenleri onunlaydı. Daha yaşayacakları, yaşatacakları, tanışacakları, umutları onu bekliyordu. Hayatının baharında adeta bir yıldız gibi aramızdan kayıp gitti. 15 yaşında kaybettiğimiz evladımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, ailesine sabır ve başsağlığı temenni ediyorum. Berkin hepimizin kaybıdır, hepimizin hüznüdür, herkesin ortak acısıdır. Ve diyorum ki, merhum Berkin'i bahane ederek kaos umanların ekmeğine kimse yağ sürmemeli, kaos değirmenine su taşımamalıdır" dedi.

İŞ DÜNYASINDAN DA MESAJLAR GELDİ

Elvan için bir açıklama da TÜSİAD'dan geldi. TÜSİAD'dan yapılan açıklamada, "Hiçbir şey 15 yaşındaki bir çocuğun ve Gezi olayları sırasında kaybettiğimiz diğer gençlerimizin hayatından daha önemli değildir. Gençler bu ülkenin geleceğidir. Başta ülkeyi yönetenler olmak üzere, hepimizin görevi, gençlerimizin, hukuk güvenliği altında, temel hak ve özgürlüklerini huzurla, umutla ve güvenle yaşayabilecekleri bir ortamı sağlamaktır. Berkin Elvan’ın vicdanımızı sızlatan son kayıp olmasını umut ederiz" denildi.

MURAT ÜLKER'DEN AÇIKLAMA

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker de, Elvan'la ilgili Twitter üzerinden bir mesaj paylaştı. Mesajında küçük yaşta ölen abisini hatırlatan Ülker, "Rahmetli abim Ali'yi sokakta bir kaza sonrası kaybettiğimizde beş yaşındaydım. Genç yaşta ölüm daha bir üzücü! Başımız sağolsun" ifadelerini kullandı.

GÜLER SABANCI: SAĞDUYULU OLMALIYIZ

Sabancı Vakfının 40. yıl toplantısında konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Berkin Elvan'a rahmet dileyerek konuşmasına başladı.

"Berkin'e Allahtan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum" diyen Güler Sabancı, "Hepimiz üzüntümüze rağmen sabırlı olmalı ve yeni Berkin'ler olmaması için sağduyulu olmalıyız" ifadesini kullandı.