HÜDAPAR: PKK Siyonistlere Hizmet Ediyor

HÜDAPAR: PKK Siyonistlere Hizmet Ediyor

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HDP ve PKK yandaşlarının Siyonist İsrail'in bölgeyi önce, "İstikrarsızlaştırma sonra da İnsansızlaştırma" Projesi'ne hizmet ettiğini söyledi.

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, PYD kontrolündeki Kobani’de IŞİD ile devam eden çatışmaları bahane ederek birçok kentte KCK/HDP’nin çağrısıyla yapılan ve 34 kişinin öldüğü protesto gösterilerini  değerlendirdi.

Yapıcıoğlu, protesto gösterilerinde HÜDA-PAR ve birçok İslami sivil toplum kuruluşunun hedef alındığını belirterek, “PKK, Kürtlerin İttihat ve Terakkisi’dir. Kürt ulusu oluşturacağı iddiasıyla Kürtlerin bütün değerlerine savaş açtılar. 3 tane gencecik insan (17, 19 ve 26 yaşlarında) katledildi. Birinin boğazında bıçak izleri var, kafasını kesmeye çalışmışlar. Bir başkasının kafasını taşlarla ezmişler. Cenazesi hastane morguna götürülürken beyin dokusu arabanın bagaj kısmında dağılmış. Bir de üzerine benzin döküp yıkmışlar. 17 yaşındaki körpecik genç. Bu genç, bu muameleyi hak edecek ne yapmış olabilir mi?” diye sordu.

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kobani olayları bahane edilerek parti ve derneklerine yapılan saldırıları Yeni Akit'e değerlendirdi. Yapıcıoğlu’nun sorularımıza verdiği cevaplar şöyle:

DEMİRTAŞ’IN MAKYAJI DÖKÜLDÜ

“Kobani olayları başladıktan sonra 16 can kaybı yaşanmıştı. 16 can kaybına rağmen HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş akıllara ziyan açıklamada bulundu. Demirtaş, “Bayrak ve Atatürk büstünü yakanları kınıyorum. Bunlar batıdan doğuya destek gelmesin diye yapılan provokasyondur” dedi. Demirtaş, kendince çok zeki açıklamada bulundu ama aslında makyajı döküldü. Demirtaş için insanların canı ve malı değildi. Bu açığa çıktı. Batıdan ve Kemalist çevrelerden gelebilecek desteği kaybetme korkusuyla bu açıklamada bulundu.” 

HDP, KÜRTLERİN CHP’Sİ

“PKK, Kürtlerin İttihat ve Terakki’sidir; HDP, Kürt CHP’sidir. Osmanlı’nın son dönemlerinde, Cumhuriyetin ilk yıllarında yeni bir ulus oluşturma için Türkleri kendi özleri, bağları, geçmişleri, inançları, gelenek ve ahlaklarından koparıp yeni bir tip oluşturmaya çalıştırdılarsa, bunun Kürt versiyonu da aynı şeyi yapmaya çalışıyor. Kürt ulusu oluşturacağı iddiasıyla Kürtlerin bütün değerlerine savaş açtılar”

BEYİN DOKUSU ARABANIN İÇİNDE DAĞILDI

“3 tane gencecik insan (17, 19 ve 26 yaşlarında) katledildi. Kurban Bayramı’nda kesilen kurban etlerini muhtaçlara dağıtırken katledildiler. HÜDA-PAR’ın belediye meclis üyesi adayı Turhan Yavaş adlı kardeşimiz sokakta görülünce tanınıyor ve silahlı saldırı oluyor. Bu üç kardeşimiz de kendilerine yönelik bir saldırı olunca yakındaki bir binaya sığınıyorlar. Kalabalık saldırgan gruptan kaçıyorlar, 3 kardeşimizi kıstırıyorlar, vuruyorlar ve binanın 3-4 katından aşağı atıyorlar. Hırslarını alamıyorlar, bir de yere düştükten sonra arabayla cesedin üzerinden çiğniyorlar. Birinin boğazında bıçak izleri var, kafasını kesmeye çalışmışlar. Bir başkasının kafasını taşlarla ezmişler... İnsan nasıl bu kadar kinlenebilir? 17 yaşındaki körpecik genç. Bu genç, bu muameleyi hak edecek ne yapmış olabilir? Bunlar yaşandı.”

“Suriye’de 200 binin üzerinde insanın canı gitti. CHP ve HDP, Esad rejimini hâlâ desteklemiyorlar mı? CHP ve MHP için Hafız Esad’ın bir heykeli veya Hafız Esad’ın oğlunun o koltukta oturması da, 250-300 bin insanın ölümü pahasına da olsa gerekli bir şeydir ve daha önemlidir. İnsanlar ölüyor, çok önemli değil. Kendi partilerinden olanlar, kendileri gibi düşünen insanlar öldüğünde, bir tek kişi bile öldüğünde bunu günlerce, haftalarca, aylarca gündemlerinde tutup çok büyük olaymış gibi sunuyor. Bir insanın ölümü büyük olaydır. 

DEMİRTAŞ’A GÖRE YAHUDİLER EZİLEN HALKMIŞ!

“(Kobani olayları) Bu planı tek başına bir partinin veya örgütün yaptığını düşünmüyoruz. Mutlaka bu planın yurt dışı bağlantıları vardır. Bu işin içinde tek bir dış güç de yoktur. Birden fazla dış güç vardır. Bir yılı aşkın süredir HDP ve BDP tabanında İsrail lehine o kadar söylem var ki. Tek bir örnek vereceğim. Selahaddin Demirtaş’ın o çok yumuşak gibi görünen Cumhurbaşkanlığı seçim sürecindeki konuşmalarına bakın, satır aralarını okuyun. Ezilen halklardan bahsettiğinde birkaç kez Yahudileri ezilen halklar arasında koydu. Yahudiler, Türkiye’de ezilen halklar. Ne zamandan beri Türkiye’deki Yahudiler ezilmiş veya dini kimliklerinden dolayı zulme uğramışlar? Bu aslında İsrail’e uzatılan güldür.” 

İSRAİL, KÜRTLERİN BAĞIMSIZ DEVLET KURMA HAKKINI SAVUNUYOR 

“HDP’nin, İsrail’in ‘Kürtlerin bağımsız devlet kurma hakkı vardır’ dediği için bu kadar sempati gelişmiş değildir. Küresel siyonizmin ve onun hamisi Amerikan emperyalizminin mutlak surette bu işte parmağı vardır. Onların derdi Kürtler değil, Kürtlerin kara kaşı ve kara gözü için bunu yapmıyorlar. Adeta sopa gibi kullandılar. Türkiye’yi şuna mecbur etmeye çalıştılar. ‘Suriye’de sen savaşa razı olmazsan, askerlerini piyade olarak öne sermezsen, ‘Ya o savaş ya da iç savaş’ diyorlar.”

İSRAİL, BÖLGEDE İSTİKRARSIZLIK İSTİYOR

“Siyonizm inancında kendilerine vaad edilmiş topraklar vardır. Bunlar Nil’den Fırat’a kadardır. Neredeyse Bütün Ortadoğu coğrafyasını Allah-u Teala’nın kendilerine vaad ettiklerini düşünüyorlar. Bu toprakların önce istikrarsızlaştırılması daha sonra mümkünse insansızlaştırılması hedefleniyor. Bu bölgelerde kendilerine karşı koyabilecek nitelikteki güç her ne ise devlet, örgüt ya da partiyi güçsüzleştirme ve devreden çıkarma bu planlarının parçaları.”
 

Kenan Kıran >/ Yeni Akit