HÜDA-Par'lı Aileye Katliam Girişimi İddiası

HÜDA-Par'lı Aileye Katliam Girişimi İddiası

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde HÜDA-Par üyesi bir kişinin evine uzun namlulu silahlar ve bombalı saldırı düzenlendiği iddia edildi...

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde geçen haftadan beri devam eden gerginlik yerini koruyor. İddiaya göre, HÜDA-Par üyesi olan bir aileye uzun namlulu silahlarla ve bombayla saldırı düzenlendi. HÜDA-Par Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, twitter hesabından olayla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Diyarbakır'ın Sur ilçesinde dün akşam saatlerinde PKK'lı sempatizanlar tarafından evleri abluka altına alınan HÜDA-Par üyesi bir kişinin evine yönelik saldırılar devam ediyor.

Gece saat 23.30 sıralarında başlayarak sabah saat 03.30'a kadar devam eden saldırılarla aileyi topluca katletmeye çalışan PKK'nın, saat 03.30'da ara verdikleri saldırılarını yeniden başlattıkları ve bölgeye silah ve mühimmat taşıdıkları iddia edildi.

HÜDA-PAR'DAN İLK AÇIKLAMA

Sur'daki HÜDA-Par'lı ailenin evine yapılan saldırıya ilişkin HÜDA-Par Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut Twitter üzerinden bir açıklama yaptı.

 

YASİN BÖRÜ'YÜ HATIRLATTI

PKK'nın HÜDA-Par'lı ailenin evini kuşatması, geçtiğimiz yıl vahşice katledilen Yasin Börü'yü hatırlattı. HÜDA-Par'lı Yasin Börü, Diyarbakır'da Kurban Bayramında, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın provokatif çağrıları üzerine 6-7 Ekim 2014'te gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde, yoksul ailelere kurban eti paketlerini dağıtırken katledilmişti.