HÜDA PAR'dan Şeyh Ahmet Yasin mesajı

HÜDA PAR'dan Şeyh Ahmet Yasin mesajı

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, Filistin Davasının manevi lideri Şeyh Ahmed Yasin'in şehadet yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Filistin İslâmi Direniş Hareketi'nin (HAMAS) kurucusu ve manevi lideri Şeyh Ahmed Yasin'in şehadet yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, Şeyh Ahmet Yasin'in yoldaki işaret levhalarından biri olduğunu belirtti.

Şeyh Ahmet Yasin'in 22 Mart 2004 sabahı gerçekleştirilen bir insanlık dışı saldırı neticesinde şehadete kavuştuğunu ifade eden Doğru, “Şeyh Ahmed Yasin, Filistin Davasının sembolleşen Piri İntifadası olmuştur. İman ve cihad ile geçen 67 yıllık ömrünü şehadetle taçlandıran seçkin liderlerden biridir. İbadet hicret cihat ve şehadetle özetlenen bir ömrün adıdır Şeyh Ahmet Yasin. Tamamına yakını felçli olan bedenini cihada engel görmeyip mücadele sahasından bir an olsun geri durmadı. israil'in huzurunu kaçırarak sürekli  hedefinde oldu. Şehadetiyle  uyuyan,  köşesine çekilen Müslümanların ellerindeki tüm mazeretleri ortadan kaldırdı. Her şart ve durumda muhakkak ki Müslümanın yapabileceği bir şeyler olacağını göstermiştir.” dedi.

Tarih boyunca zalimlerin mantığının hep aynı olduğunu vurgulayan Doğru, “Fikirle baş edemeyince silahla, zorbalıkla müminlere karşı çıkmışlardır. Renkleri isimleri memleketleri farklı olmakla beraber zalimlerin mantığı aynı olmuştur. Halepçe'de, El-Halil'de 6-8 Ekim Diyarbakır'da ve daha nice katliamlarda sergilenen tavır aynı olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Doğru son olarak, “Ey Şehid! Sesinle yeri inletecek bir hatip olmadın belki ama cihadın ve şehadetinle zalimlerin, kan içicilerin saltanatlarını titreten, korku putlarını kıran bir lider oldun. Zalimlerin, mel'unların  tehdit ve teklifine karşılık davasından taviz vermeyen ve cihadını kanıyla taçlandıran Şeyh Ahmet Yasin ve tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Rabbim ümmeti bu liderlerden mahrum eylemesin.” dedi. (İLKHA)