HÜDA PAR'dan Sakarya'daki Vahşi Cinayete Sert Tepki

HÜDA PAR'dan Sakarya'daki Vahşi Cinayete Sert Tepki

HÜDA PAR Genel Merkezi, Sakarya'da 10 aylık çocuğuyla katledilen ve hamile olan Suriyeli Emani Al Rahmun cinayetine ilişkin yazılı bir açıklama yaparak vahşi cinayete sert tepki gösterdi.

HÜDA PAR Genel Merkezi, Sakarya'da 10 aylık çocuğuyla katledilen ve hamile olan Suriyeli Emani Al Rahmun cinayetine ilişkin yazılı bir açıklama yaparak vahşi cinayete sert tepki gösterdi.

Sakarya'da tecavüze uğradıktan sonra katledilen 20 yaşındaki Emani Al Rahmun ile henüz bir yaşını dahi doldurmamış erkek çocuğu Halaf Al Rahmun'a ve doğmamış 7 aylık bebeğine reva görülen vahşi cinayetin, toplum vicdanını derinden yaraladığı ifade edilen açıklamada, yapılan bu vahşi ve iğrenç cinayeti kınıyor, faillerin en ağır cezaya çarptırılmaları talep edildi. Açıklamada, maktullerin yakınları başta olmak üzere tüm Suriyelilere başsağlığı temennilerinde bulunuldu.

Örf ve törelerinde, düşmanı dahi olsa kendisine sığınanı himaye etmek, namusunu kendi namusu bilmek, her şart ve halde sığınmacıyı korumanın var olduğuna vurgu yapılan açıklamada, "Bu bizi biz yapan toplumsal değerlerimizdendir. İnancın zayıflatılması ve ahlaki değerlerin dejenere edilmesi neticesinde hiçbir kutsal tanımayan, komşusunun namusuna, akrabasının ırzına göz diken, insani değerlerini kaybetmiş vicdan yoksunu insan müsveddeleri yetişmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında, "Kardeşliğimize ve insanlığımıza güvenerek merhametimize sığınan bu mazlum insanları sürekli olarak hedef haline getiren ve onları ötekileştirenler, 'kadın hakları' söylemini dillerine dolayıp aile kurumunu hedef alanlar, kadını cinsel obje olarak servis edenler, icraatları ile gençliğin aklını cinsellikle meşgul edenler bilsinler ki; yaşanan bu vahşette onların da payı vardır." İfadelerine yer verildi.

"Kadının güzelliğini" tahrik sebebi sayan ve bunu medya üzerinden servis edenlerin ise toplum vicdanında mahkûm olacaklarının altı çizildiği açıklamada, savunmasız bir kadına tecavüz ederek onu ve yavrularını hunharca katletmenin mazur görülecek hiçbir tarafının olmadığı kaydedildi.

Açıklamada, bazı kesimlerin, katledilen kadının Suriyeli olmasından dolayı bu olay karşısındaki sessizliği ise ibret verici olduğuna da dikkat çekildi.

"Provokasyonlarına karşı sağduyulu olunmalı"

"Ülkelerinde yaşanan iç savaştan ve çatışmalı ortamdan kaçıp bizlere sığınan bu kardeşlerimizi Rabbimizin bizlere emanet ettiği misafirler olarak görüyoruz." denilen açıklamada, "Onların mağduriyetlerini gidermeyi, ırzlarını ve namuslarını korumayı İslami ve insani bir görev olarak telakki ediyoruz. Halkımızı, Suriyeli kardeşlerimizi sahiplenmeye, mağduriyetlerini gidermeye ve art niyetlilerin provokasyonlarına karşı sağduyulu olamaya davet ediyoruz." çağrısında bulunuldu.

Açıklamanın sonunda Suriyelilere yönelik menfur saldırıların sonlandırılması, can ve mal güvenliklerinin sağlanması ve en önemlisi de bu tür vahşi cinayetlerin bir daha yaşanmaması için yetkililerin daha ciddi önlemler alması istendi. (İLKHA)