HÜDA PAR`dan Müslümanlara Gazze Çağrısı

HÜDA PAR`dan Müslümanlara Gazze Çağrısı

HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, Müslümanları, Filistin`e destek konusunda güçlerini birleştirmeleri ve yöneticilerine terör rejimi ile ilişkilerini kesme konusunda baskı yapmaya davet etti.

Gündem değerlendirmesinde İslam coğrafyasından yaşanan sorunlar ve israil`in Gazze yönelik saldırılarına da değinen HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz, Gazze`ye yönelik saldırılarını sürdüren İsrail`in bu küstah tavrının ümmetin dağınıklığından kaynaklandığını söyledi. 

Müslümanlara çağrıda bulunan Yavuz, "HÜDA PAR olarak İslam ümmetine, ittifak ettiği Filistin’e destek konusunda güçlerini birleştirmesi, Siyonistlerin ve destekçilerinin mallarına toplu boykot uygulaması çağrısında bulunuyor, yaşadıkları ülkelerin yöneticilerine de terör rejimi ile ilişkilerini kesme konusunda baskı yapmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

Son zamanlarda İslam ülkelerinde meydana gelen saldırılarla ilgili bilgi veren Yavuz, "Suriye’de Esed’e bağlı rejim güçleri tarafından füze ve bombalarla gerçekleştirilen saldırılarda 76 kişi katledildi. Irak’ın Kerkük kentinde Peşmerge’nin kontrol noktasına bombalı araçla düzenlenen saldırıda da 13 kişi hayatını kaybetmiş, 20`den fazla kişi yaralanmıştır. Tayland`da yönetimi ele geçiren cunta, ülkede sığınmacı olarak bulunan yaklaşık 130 bin Arakanlı Müslümanı Myanmar`a ölüme geri göndermeye hazırlanmaktadır." dedi. 

Siyonizm`in bu küstah tavrı ümmetin dağınıklığındandır
Siyonistlerin son bir haftadır Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda çoğu kadın ve çocuk 200`den fazla Filistinlinin şehid edildiğini, 2 binden kişinin ise yaralandığını belirten Yavuz, şöyle devam etti: "Ümmetin tümünün üzerinde ittifak edip tek yürek olduğu Filistin meselesinde, bir iki istisna dışında bu zulme seyirci kalma noktasında da Müslüman devletlerin yöneticileri ittifak etmiş bir görüntü sergilemektedirler. 60 yıla yakın bir süre devam eden Siyonist işgal ve zulüm, kendi sözüm ona milli çıkar ve uluslararası denge hesapları uğruna, dolaylı veya doğrudan en büyük desteğini, bizzat halkı Müslüman devletlerin yöneticilerinden almaktadır. Müslümanlar, güç ve imkanlarını birbirlerine karşı hiç çekinmeden kullanarak tüketebilmekte, ama emperyalist ve Siyonist saldırılara karşı, hareketsiz, tavırsız ve çaresiz bir görüntü verebilmektedirler. 

Emperyalizmin amaçlarına hizmet için seferber olmayı görev bilen yöneticilerin, konu Siyonistler olunca sadece kınama ile yetinip kayda değer diplomatik bir girişimde bile bulunmaması, samimiyetsizlik ve ciddiyetsizliktir. 

Her nerede olursa olsun zulme ve haksızlığa karşı herkes gücü ve konumu itibariyle üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmekle mükelleftir. Hak ve tarih önünde herkesin bu hesabın görüleceğinin bilinciyle hareket etmesi gerektiğini hatırlatıyoruz. Unutulmamalıdır ki, Siyonizm`in bu küstah tavrı ümmetin dağınıklığındandır. HÜDA PAR olarak İslam ümmetine, ittifak ettiği Filistin’e destek konusunda güçlerini birleştirmesi, Siyonistlerin ve destekçilerinin mallarına toplu boykot uygulaması çağrısında bulunuyor, yaşadıkları ülkelerin yöneticilerine de terör rejimi ile ilişkilerini kesme konusunda baskı yapmaya davet ediyoruz. "  (İLKHA)