HÜDA PAR'dan Mısır'daki İdam Kararına Tepki

HÜDA PAR'dan Mısır'daki İdam Kararına Tepki

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada...

Mısır'da darbeci Sisi'nin emriyle gayr-i meşru mahkemeler tarafından, meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 106 ihvan yöneticisine verilen idam cezası, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklama ile sert bir dille kınandı.
 
‘Bismihi Teala' ile başlanan HÜDA PAR'ın basın açıklamasında, “Asırlar geçse de hak batıl mücadelesi devam etmektedir. Yer, zaman ve şahsiyetler farklılık gösterse de, zalim ve mazlum karakterlerinde herhangi bir değişim yaşanmamaktadır. Bu gerçekliğin son örneğine Mısır'da şahit oluyoruz. Mısır'da Firavunlar hala zulmetmeye, Musalar zülüm görmeye devam etmektedir. Firavunların yerini Sisi ve yerli işbirlikçileri, Hz. Musa ve kendisine tabi olan mazlum halkın yerini de Mursi ve mazlum Mısır halkı almaktadır.” ifadelerine yer verildikten sonra, şu hatırlatmalarda bulunuldu:
 
“Hatırlanacağı üzere 2013'ün Temmuz'unda Mısır'da emperyalist ve siyonist destekli faşist bir darbe gerçekleşmiş, halkın meşru iradesi ile yönetime gelen İhvan-ı Müslimin hareketi ve Muhammed Mursi, faşist askeri cunta tarafından yönetimden uzaklaştırılmıştır. Bu faşist darbeye karşı çıkan Müslüman Mısır halkı, Mısır'ın dört bir yanında meydanlara inerek, tamamen sivil ve pasif direniş sergilemiş, Mısır halkına cunta güçleri tarafından ateş açılmak suretiyle binlerce insan katledilmişti. Batılı güçlerden ve halkı Müslüman olan devletlerin kukla yöneticileri tarafından finanse edilen cunta güçleri bununla da yetinmeyip başta Muhammed Mursi olmak üzere binlerce Müslüman kardeşlerimizi zindanlara atmıştı. Faşist cuntanın güdümündeki gayri meşru mahkemeler yüzlerce Müslüman kardeşimize idam cezası vermişti.”   
 
“Bunlar yetmezmiş gibi Darbeci Sisi emriyle gayrı meşru mahkemeler Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve ihvan yöneticilerine idam cezası vermiştir.” denilen basın açıklamasında,  “Verilen bu idam cezasını şiddetle kınıyoruz ve bunu kabul etmeyeceğimizi tüm dünyaya deklare ediyoruz.” şeklinde tepki  gösterildi.
 
Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve ihvan yöneticilerine verilen idam kararları veren kukla mahkemenin yargılama amacına bakıldığında, şaşırtıcı olmasa da bu apaçık zulme karşı dünya kamuoyunun büründüğü sessizliğin şaşırtıcı ve düşündürücü olduğu belirtilen açıklamanın devamında,  “Batı emperyalizmini ve onların yerli işbirlikçilerini böylesi pervasızlığa sevk eden etken, İslam ümmetinin vahdetten yoksun olmasıdır. Müslümanlar arasındaki suni ihtilaflar, etnik ve mezhepsel çatışmalar, küfrün ve dünya müstekbirlerinin işini daha da kolaylaştırmaktadır.
 
Yakın tarih ve zorbalarla diktatörlerin cürümleriyle dolu İslam coğrafyası, zulmün devam etmediği ve zalimlerin kısa sürede nasıl bir devrimle devredildiklerini gösteren sayısız örneklere şahittir.” sözlerine yer verildi.
 
İslam Ümmetinin bir olup Mısır'daki mazlum Müslümanlara destek olunması gerektiğinin vurgulandığı HÜDA PAR Genel Merkezi'nin basın açıklamasının son bölümünde, şu ifadeler yer aldı:
 
“HÜDA PAR olarak diyoruz ki; Başta Türkiye olmak üzere İslam âleminin tamamını mezhep, parti ve cemaat farklılığını bir kenara bırakarak bütün bir ümmet olarak mazlum ve mustazaf Mısırlı kardeşlerimizle dayanışma içinde olmalı, bütün imkânlarını kullanarak bu zulme, bu vahşete, bu barbarlığa karşı çıkmaya, darbecilerin Mısır halkının meşru önder ve liderlerini göz göre göre darağaçlarına göndermelerine seyirci kalmamalıyız.
 
HÜDA PAR olarak daha önce söylediğimiz gibi, TC hükümeti Mısır'ın cunta yönetimini gayr-ı meşru olarak resmen ilan etmeli, Mısır'la diplomatik, siyasi ve ticari her türlü ilişkisini süresiz derhal kesmelidir.
 
Bu amaçla idam kararların engellenmesi konusunda halkımızı, Sivil Toplum Kuruluşlarını, parti ve oluşumları, hükümet ve devlet yetkililerini, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye ve Mısır'ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve ihvan yöneticilerine destek olmaya davet ediyoruz.”   
 Kaynak : İLKHA