Hüda Par'dan 'Kudüs Günü' Çağrısı

Hüda Par'dan 'Kudüs Günü' Çağrısı

HÜDA PAR Genel Merkezi "Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla yazılı bir açıklama yayımlayarak, tüm Müslümanları Cuma günü meydanlara çıkarak Kuds-ü Şerif'i sahiplenmeye davet etti.

Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla yazılı bir açıklama yayımlayan HÜDA PAR Genel Merkezi, İslam Ümmeti'nin en buhranlı dönemini yaşadığı ve Kuds-ü Şerif ile Mescid-i Aksa'nın hiç olmadığı kadar sahipsiz bırakıldığı bir zaman diliminin içerisinde olduğu belirtilerek, “Cuma günü meydanlara çıkıp Kuds-ü Şerif'i sahiplenmeye davet ediyoruz.” çağrısında bulundu.

"Sisi cuntası, âdeta Gazze'nin nefes borusunu tıkamış durumdadır"

Emperyalist-siyonist güçlerin ve onların güdümündeki kimi uşaklarının son birkaç yıldır bölge üzerindeki emellerini gizleme gereği bile duymadığı belirtilen açıklamada, bu güçlerin ortaklaşa yürüttükleri şeytani operasyonların, son derece tehlikeli bir hal aldığına dikkat çekildi.

Açıklamada devamla, "Büyük israil devleti rüyası peşindeki siyonist terör rejimi; Filistin özerk yönetimi ve ABD maşası Mısır diktatörü Sisi'nin de desteği ile Gazze'ye yönelik on yılı aşkın bir süredir uygulanan insanlık dışı ablukayı daha da ağırlaştırmış durumdadır. Gazze'ye açılan tüm sınır kapılarını kapalı tutan ve tünelleri de yıkan siyonist rejim ve Sisi cuntası, âdeta Gazze'nin nefes borusunu tıkamış durumdadır." ifadeleri kullanıldı.

"Mescid-i Aksa davamızı canlı tutacak her etkinlik değerlidir"

Siyonistlerin, Müslümanların birbirleriyle uğraşmalarını fırsat bilerek Kudüs'ü Müslümanlardan arındırma çabası içerisinde olduğu ifade edilen açıklamada, "Mescid-i Aksa'nın altını oyarak, mescide yönelik baskınlarını sistematik hale getiren siyonist işgalciler orada itikâfta bulunan Müslümanlara bile bombalayarak insanlık değerlerine saldırmaya devam ediyor. Müslümanların birbirleriyle uğraşmasını büyük bir fırsat olarak değerlendiren siyonistler Kudüs'ü Müslümanlardan arındırarak resmen başkenti olarak ilan etmeye hazırlanmaktadır. Müslümanlar olarak yaşadığımız buhran ve kaosun altında yatan ana neden, insanlık düşmanı siyonizmin akla hayale gelmeyecek şeytani planlarıdır. Bu anlamda siyonizm tehlikesine karşı İslam dünyasını uyaracak, Kudüs ve Mescid-i Aksa davamızı canlı tutacak her etkinlik değerlidir ve bütün Müslümanlarca sahiplenilmelidir." denildi.

"Kuds-ü Şerif'in siyonist işgalden kurtarılması bütün gayretli Müslümanların gaye ve hedefidir"

"Kudüs Günü, sadece Kudüs'ün veya Filistin'in değil; İslam Dünyası'nın günüdür" denilen açıklamada, şöyle devam edildi.

"İşgal altındaki bütün Filistin topraklarının "Bahr'den Nehr'e" özgürlüğüne kavuşturulması, etrafı mübarek kılınan ilk kıblemiz Mescid-i Aksa ve Kuds-ü Şerif'in siyonist işgalden kurtarılması bütün gayretli Müslümanların gaye ve hedefidir. Ticaret anlaşmaları veya silah alımları ismi altında siyonist ve emperyalist kasalara aktarılan Ümmet'in yüz milyar dolarları, Mescid-i Aksa'nın siyonist işgalden kurtarılması için harcanmış olsa idi, Kudüs çoktan siyonist işgalden kurtarılmış ve işgal rejiminin de varlığı ortadan kaldırılmış olurdu."

 "Namlularını siyonizme çevirmiş olsalardı, siyonist şebeke bu kadar küstahlaşamazdı"

Suriye başta olmak üzere İslam coğrafyasının farklı yerlerinde baş gösteren iç ihtilaflar sonucu Müslümanların, öfkelerini ve silahlarını birbirlerine doğrulttuğu belirtilen açıklamada, "Namlularını siyonizme çevirmiş olsalardı, insanlık düşmanı mel'un siyonist şebeke bu kadar küstahlaşamaz ve coğrafyamızı topyekûn ateşe atamazdı. İçimize saldıkları fitne, aramızda çıkardıkları çatışma ve coğrafyamızı sürüklemeye çalıştıkları kaosla bizi dirençsiz ve ümitsiz hale getirmeye çalışan siyonistler, destekçileri emperyalistler ve onların güdümünde olan yereldeki işbirlikçileri karşısında İslam dünyası bir tek an bile gaflete düşmemelidir. Müslümanlar, Dünya Kudüs Günü münasebeti ile çıbanbaşı siyonist işgalcinin ve en büyük hamisi emperyalist ABD'nin topraklarımızda ve özellikle de Filistin'de sürdürdükleri komplolar karşısında ortak bir iradeye sahip olduklarını ortaya koymalıdırlar. Bu ortak irade, dayanışma, birlik ve beraberlik ruhu; Filistin meselesini unutturmaya, Müslümanların ve bütün dünyanın gündeminden düşürmeye ve siyonizmin "çözüm" diye yutturulmaya çalışılan dayatmalarına mecbur bırakmaya çalışan siyonist-emperyalistlerin sinsi planlarını akamete uğratacaktır." denildi.

"Cuma günü meydanlara çıkıp Kuds-ü Şerif'i sahiplenmeye davet ediyoruz"

Açıklamaya devamla; "Yedi yıla yakın bir süredir Suriye merkezli olarak ayrışan ve bu nedenle emperyalist-siyonist güçlere karşı tedbir geliştirme potansiyeli zayıflayan bütün İslam ülkelerinin toparlanmaya ve asli hüviyetlerine bürünmeye ihtiyacı vardır. Emperyalist-siyonist güçlerin izzetten yoksun işbirlikçileri ile İslam Dünyası'nın kalbinde Kudüs ve Mescid-i Aksa taraftarlarına kurduğu son tuzak, mezhep ve meşrep farkı olmaksızın her Müslümanın aklını başına getirmelidir.

HÜDA PAR olarak bizler de bu vesile ile yeryüzündeki bütün Müslümanları Dünya Kudüs Günü münasebetiyle bu Cuma günü meydanlara çıkıp Kuds-ü Şerif'i sahiplenmeye, Dünya Kudüs Günü vesilesiyle yapılacak olan etkinliklere destek vermeye çağırıyor ve bütün Müslümanları saflarını Kudüs için birleştirmeye davet ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.