HÜDA PAR'dan  Karikatür Küstahlığına Tepki

HÜDA PAR'dan Karikatür Küstahlığına Tepki

HÜDA PAR Halkla İlişkiler ve Tanıtım Başkanı Abdurrahman Cens, "İslam ülkelerinin idarecileri, bu alçaklığa ilk tepki olarak derhal Fransa'dan elçilerini çekmelidirler." dedi.

İslam karşıtı açıklamaları ve ülkesindeki İslami tüm kurumlara adeta savaş açmasıyla büyük tepki toplayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmenuel Macron, bir skandala daha imza attı.
 
Fransız Charlie Hebdo dergisi tarafından yayınlanan ve Peygamberimiz Hazreti Muhammed'i (Sallallahu Aleyhi Vesellem) sözde karikatürize eden görseller, dün gece Montpellier ve Toulouse şehirlerinde devlet kurumlarına ait binalarda gösterildi.
 
HÜDA PAR, Fransa'nın İslam'a savaş açan ve provokasyon içeren sözde "karikatür" küstahlığına tepki gösterdi.
 
Charlie Hebdo dergisinin Hazreti Peygamber Efendimize hakaret ettiği sözde karikatürlerin, devlet kurumlarına ait binalara yansıtılmasına tepki gösteren HÜDA PAR Halkla İlişkiler ve Tanıtım Başkanı Abdurrahman Cens, "İslam ülkelerinin idarecileri, bu alçaklığa ilk tepki olarak derhal Fransa'dan elçilerini geri çekmelidirler." dedi.
 
Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Cens, "İslam İşbirliği Teşkilatı acilen toplanmalı, İslam ülkeleri Fransa ile diplomatik ilişkileri kesmeli, İslam ülkelerindeki Fransız diplomatlar deport edilmeli, Fransa ile imzalanan ticari anlaşmalar askıya alınmalı, hava sahaları ve sınır kapıları Fransa'ya kapatılmalı." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)