Hüda-Par’dan İsrail’e suç duyurusu

Hüda-Par’dan İsrail’e suç duyurusu

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “soykırım ve insanlığa karşı suç” işlediği gerekçesiyle İsrail hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “soykırım ve insanlığa karşı suç” işlediği gerekçesiyle İsrail hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
Beraberindeki partililerle Diyarbakır Adliyesi’ne gelerek suç duyurusunda bulunan Yapıcıoğlu, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, İsrail’in kuruluşundan bu yana hakim olduğu toprakları genişletmek amacıyla o bölgede yaşayan insanları uzaklaştırmaya çalıştığını söyledi.
İsrail’in insansızlaştırdığı topraklara hakim olmak için belirli planlar dahilinde katliamlar yaptığını kaydeden Yapıcıoğlu, “İşlenen bu katliamlara maalesef dünya seyircidir. Uluslararası sistemden cesaret alan İsrail, ciddi bir yaptırımla karşılaşmadan bu saldırılarına son verecek gibi de görünmüyor” dedi.
“Bugün, İsrail’in kuruluşundan bu yana planlı ve düzenli bir şekilde belirli aralıklarla ama kararlı bir şekilde işlediği insanlığa karşı suçlarla soykırım suçlarının soruşturulması için Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’na suç dilekçemizi verdik” diyen Yapıcıoğlu, İsrail’in Filistin’e yönelik yaptığı saldırılarda çocuk, yaşlı, kadın, erkek, gazeteci, okul ve hastanelerin vurulduğunu, bunun bir soykırım olduğunu ifade etti.
Soykırım suçlarının önlenmesi için uluslararası sözleşmelerin kabul edilerek bunlarla ilgili ceza mahkemelerin kurulduğunu ve birçok yerde bu suçları işleyenlerin bu mahkemelerde yargılandığını anımsatan Yapıcıoğlu, uluslararası sistemin siyonizmin emrinde olmasından İsrail aleyhine bir karar alınmayacağını bildiklerini belirtti.
Soykırımın önlenmesine dair uluslararası sözleşmede, taraf ülkelere bu suçları soruşturma ve bunları engellemek için girişimlerde bulunma yükümlülüğü getirdiğini kaydeden Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:
“Taraf olan ülkelerden biri Türkiye’dir. Diliyoruz ki bu suçlar etkili bir şekilde soruşturulur ve insanlığa karşı suçlar işleyen, Filistinlilere soykırım yapmayı kafasına koymuş siyonist çetenin yargılanması mümkün olur. İsrail bir devlet değildir. Birleşmiş Milletler tarafından üyeliği kabul edilmiş tek terör örgütüdür. İsrail denen siyonist terör örgütü dünyanın en tehlikeli terör örgütüdür. Zira arkasında çok büyük bir maddi destek ve elinde çok güçlü silahlar bulunmaktadır. Dünyanın en tehlikeli terörü bugün dünyanın başına bela olmuştur. Bu belayla küresel çapta mücadele edilmesi gerekir.”
Açıklama sırasında gruptaki bazı kişiler İsrail bayrağı yaktı.f