HÜDA PAR'dan Gözaltılara Tepki

HÜDA PAR'dan Gözaltılara Tepki

Diyarbakır'daki olayların ardından üye ve gönüllülerine yönelik polis baskınlarını kınayan Hür Dava Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı, saldırıya uğradıkları halde evleri basılarak gözaltına alınan üye ve gönüllülerinin derhal serbest bırakılmasını istedi.

DİYARBAKIR - HDP'nin sokağa inme çağrısı üzerine Diyarbakır'da yaşanan olayların ardından üye ve gönüllülerine yönelik polis baskınlarını kınayan Hür Dava Partisi Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, saldırıya uğradıkları halde evleri basılarak gözaltına alınan üye ve gönüllülerinin derhal serbest bırakılmasını istedi.

HDP'nin çağrısıyla başlayan olayları hatırlatan Tanrıkulu, ''Bilindiği üzere 06-07 Ekim 2014 tarihinde PKK/HDP yetkililerinin kışkırtıcı beyanlarıyla kitlelerini sokağa çağırarak Kobani olayları bahanesiyle Hür Dava Partisi üye ve gönüllülerinin ve İslami STK’ların teşkilat ve dernek binaları, Kur’an kursları, işyerleri ve arabalar kundaklanmış, taranmış ve yakılmış ve alçakça vahşi ve barbarca cinayetler işlenmiştir.

Bu saldırılar sonucu Diyarbakır’da aralarında üye ve gönüllülerimizin de bulunduğu 14 kişi yaşamını yitirmiş ve yüzlerce kişi de çeşitli yerlerinden yaralanmıştır.'' dedi.

Tanrıkulu, bu olayın asıl faillerinin HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ve Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak başta olmak üzere tüm HDP’li yetkililer olduğunu belirtti.

Yaşanan tüm olayların asıl mağdurları kendi üye ve gönüllüleri olmasına rağmen polis tarafından 15 Ekim Çarşamba günü yapılan gece baskınlarıyla üye ve gönüllülerinin evlerinden gözaltına alındığını belirten Tanrıkulu, ''Yapılan bu gözaltı operasyonlarını şiddetle kınıyoruz. Olayların asıl mağduru olan ve halen gözaltında tutulan üye ve gönüllülerimizin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.'' dedi.   (İLKHA)