HÜDA PAR'dan Biden'a Tepki

HÜDA PAR'dan Biden'a Tepki

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, ABD Başkan Adayı Joe Biden'ın açıklamalarına ilişkin, "Amerika'nın coğrafyamıza her türlü müdahalesine karşıyız." diyerek tepki gösterdi.

ABD Başkan Adayı Joe Biden'ın aylar önce söylediği ve şimdi gündeme gelen "Türkiye Cumhurbaşkanını devireceğiz" açıklamasına HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin'den tepki geldi.

Genel Başkan Yardımcısı Eşin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, HÜDA PAR'ın, hem antiemperyalist hem de antisiyonist olduğunun altını çizerek ABD'nin coğrafyamızdaki her türlü müdahalesine karşı olduklarını belirtti.

"Kürt halkının emperyalistlerin kucağına itilmesine karşıyız"

Biden'ın, "Parlamento'ya katkı sunmak isteyen Kürt toplumunu entegre etmek için…" gibi söylemlerde bulunmasıyla ilgili de Eşin, Kürt halkının mağdur edilerek emperyalistlerin kucağına itilmesine de karşı olduklarını vurguladı.

Eşin, "HÜDA PAR'ın çizgisi antiemperyalist ve antisiyonisttir. Amerika'nın coğrafyamıza her türlü müdahalesine karşı olduğu gibi, Kürt halkının mağdur edilerek emperyalistlerin kucağına itilmesine, var olan sorunlarımızın onlara havale edilmesine de karşıdır." ifadelerini kullandı.