Hüda Par’dan Ak Parti’ye Çağrı

Hüda Par’dan Ak Parti’ye Çağrı

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcı Mehmet Eşin, “ABD'nin Türkiye'deki İncirlik ve Kürecik başta olmak üzere birer fitne ve fesat merkezleri olan bütün üsleri kapatılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'nde 4'e karşı 18 evet oyu ile kabul edilen 2641 numaralı "ABD'nin ulusal güvenliğinin desteklenmesi ve IŞİD'in yeniden canlanmasının engellenmesi" başlıklı tasarıda, "Suriye'de istikrarın desteklenmesi", "Suriye'deki Kürt mülteci krizi", "yaptırımlar" ve "iptal koşulları" şeklinde 4 başlık yer alıyor.

Türkiye'nin, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi almasının eleştirildiği ve Barış Pınarı Harekatı kapsamındaki askeri adımlarının "kabul edilemez" olarak nitelendirildiği tasarıda, Türkiye'ye bazı askeri ve finansal yaptırımlar uygulanması isteniyor. Yaptırım tehditlerine misilleme yapılması gerektiğini ifade eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcı Mehmet Eşin, “ABD'nin Türkiye'deki İncirlik ve Kürecik başta olmak üzere birer fitne ve fesat merkezleri olan bütün üsleri kapatılmalıdır” ifadelerini kullandı.

"EKONOMİK BAĞIMSIZLIK SİYASİ BAĞIMSIZLIĞIN ÖN ŞARTIDIR"

Doğu Haber'den Enes Durmaz'a konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcı Mehmet Eşin, şunları söyledi:

"Bir devletin içerde ve dışarda bağımsız bir politika yürütmesi, bağımsız kararlar alması, dünya genelinde etkin olabilmesinin belirli şartları vardır. Güçlü ve büyük bir ekonomi, coğrafi konum ve büyüklük, askeri güç, teknolojik güç, tarih, kültür gibi. Bu şartlardan birinin olması tek başına bir anlam ifade etmez. Günümüzün bölgesel ve küresel manada etkin ülkeleri güçlü bir ekonomiye sahip, kendi füzesini, savaş uçağını, askeri ekipmanlarını, arabasını üreten bir sanayi ve teknolojik altyapıya sahip olduklarını görmekteyiz. Ekonomik bağımsızlık siyasi bağımsızlığın ön şartıdır. İşte bu şartlara sahip ülkeler, diğer ülkeleri kendi hegemonyalarına almakta, ekonomik, askeri yardım ve ambargolarla diz çöktürtüp istediklerini almaya çalışmaktalar."

74 HAREKATI VE İNCİLİK HATIRLATMASI

"ABD, Türkiye'ye karşı fiili işgal dışında bütün kartlarını kullandı. 1974 Kıbrıs Harekâtında tehdit ve şantajlardan sonra askeri ambargo uyguladı. Türkiye de buna misilleme olarak Adana incirlik Üssünü kapattı. Sonradan ambargo kalktı ve İncirlik daha aktif bir şekilde kullanıldı ve kullanılmaya devam ediliyor."

“ABD'NİN YAPTIĞI EŞKIYALIKTIR”

“Türkiye son yıllarda ABD'ye rağmen bazı işler yaptı. Rusya ile ilişkiler geliştirdi. Akkuyu Nükleer santralinin kurulması, S-400 füzeleri alımı, bunun en somut örnekleridir. İhtiyacı olan silahları üretmek için epey bir mesafe kat etti. Tabi bu ABD'nin hiç hoşuna gitmedi. Sözde, fakat pratikte olmayan müttefiklik bitti, birbirine hasım olan iki ülke geldi. Bir ülke, aynı askeri paktta NATO'da yer alan müttefikine ‘askeri ambargo' uygulayamaz. Tehdit ve şantaj dilini kullanamaz. Aleyhine bir karar alamaz. Parasını aldığı halde F-35 savaş uçaklarına el koyamaz. Bunun adı eşkıyalıktır. Ama ABD bunların tümünü Türkiye'ye karşı yapıyor. CATSA yaptırımları düşman ülkeye karşı uygulanır. Birkaç gün önce ABD Senato Dış İlişkiler Komisyonu'nda Türkiye'ye yaptırım öngören tasarı, 4 hayır oyuna karşılık 18 evet oyu ile kabul edildi. Hatırlanacağı üzere 29 Ekim'de Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen tasarı, 16'ya karşı 403'lük ezici bir çoğunlukla geçmişti. İktidarda olan Cumhuriyetçiler ve muhalefetteki Demokratlar mesele Türkiye olunca birleşiyorlar” dedi.

“İNCİRLİK VE KÜRECİK BAŞTA OLMAK ÜZERE BÜTÜN ÜSLER KAPATILMALIDIR”

“ABD ve diğer emperyalistlerde ‘müttefiklik, dostluk, vefa' terimleri yoktur” diye konuşan Eşin, son olarak şunları söyledi:

“Kendi menfaat ve çıkarları vardır. Türkiye, ABD ve diğer güçlerin etkisinden bir an önce kurtulmalıdır. Askeri, ekonomik ve bilhassa kültürel hegemonya ve prangaları kırmalıdır. ABD'nin Türkiye'deki İncirlik ve Kürecik başta olmak üzere birer fitne ve fesat merkezleri olan bütün üsleri kapatılmalıdır. Bağımsız, onurlu, ilkeli, Türkiye halklarının ve ümmetin menfaat ve çıkarlarını önceleyen bir iç ve dış politika gütmelidir. Elbette ki bu bir günde ve kolay olacak bir iş değildir. Ama bunu yapmak zorundadır.”

TÜRKİYE'DEKİ EN ESKİ ABD ÜSSÜ: İNCİRLİK

Türkiye'de hem ABD'ye hem de NATO'ya tahsis edilmiş üsler bulunuyor. Yanı sıra NATO üyeliği ve askeri işbirliği anlaşmaları çerçevesinde TSK'nın pek çok birimi, üssü ve olanağı da ABD ve NATO kullanımına açık tutulmaktadır. ABD'nin bölgedeki en büyük üslerinden biri Türkiye'de, Adana İncirlik'te bulunuyor. Türkiye'deki en eski ABD askeri üssü olan İncirlik, 1954 yılında “Türkiye'de bulunan Amerikan yardım personeline NATO kuvvetler statüsü antlaşmasının tatbik edileceğine dair anlaşma” adı altında askeri tesisler kapsamında kurulmuştu.