Hüda Par: Suriye ile Çatışmamız Bölgeye Barış Getirmez

Hüda Par: Suriye ile Çatışmamız Bölgeye Barış Getirmez

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Suriye ile sıcak çatışmanın bölge barışına katkısı olmayacağına dikkat çekti.

dlib'de Suriye rejiminin, Türkiye'nin "takviye amaçlı" bölgeye gönderdiği askerlere yönelik gerçekleştirdiği saldırı ile buna karşılık yapılan misillemeye dair açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Suriye ile sıcak çatışmanın bölge barışına katkısı olmayacağına dikkat çekti.

İdlib'de Suriye Rejimi ile Türkiye arasında baş gösteren gerginliğin, tehlikeli bir sürecin başladığının habercisi olduğuna dikkat çeken HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Rusya'nın da tıpkı ABD gibi Suriye'de başından beri iki yüzlü bir politika izlediğini belirtti.

Sağlam, ‘ABD-Rusya saha savaşında Suriye ile Türkiye'nin karşı karşıya gelmesinin bölge barışına bir katkısı olmayacak, sorun daha da içinden çıkılmaz bir hale gelecektir. Türkiye, hiçbir suretle Suriye'de savaşın taraflarından biri olmamalıydı. Gelinen aşamada Suriye rejim güçleriyle doğrudan çatışmadan kaçınılmalıdır. Bir kez daha net olarak ortaya çıkmıştır ki Suriye meselesinde küresel emperyalist güçler denklem dışında tutulmadan bölgenin huzura kavuşması mümkün değildir." ifadelerini kullandı.