HÜDA PAR Seçimlerde Yok

HÜDA PAR Seçimlerde Yok

Yüksek Seçim Kurulu'nun ‘teşkilat yetersizliği’ nedeniyle vize vermediği HÜDA PAR seçimlere bağımsız adaylarla da katılmayacak

Yüksek Seçim Kurulu'nun teşkilat sayısını yetersiz bularak seçimlere parti olarak katılmasına izin vermediği Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) bağımsız adaylarla da yarışa katılmayacak. Açıklamayı partinin Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu yaptı.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Yapıcıoğlu YSK’nın kararını hatırlatarak, 7 Haziran seçimlerinin bölgede normal koşullar altında yapılmadığını, 1 Kasım tarihindeki genel seçimlere de ‘makul ve mantıklı bir gerekçesi olmayan’ çatışmalarla girileceğini ve bu şartlar altında seçmenin iradesinin sandığa yansımayacağını belirtti.

Konuşmasında ‘Kürt seçmenler kayıtlı oldukları yerlerde kalabilecek mi?’ diye soran Yapıcıoğlu çatışmalar nedeniyle fırsatını bulanların bölgeden göç ettiğini, batıdaki Kürtlerin ise göçe zorlandığını söyledi.

Zekeriya Yapıcıoğlu seçimlere katılmama gerekçelerini şöyle açıkladı;

“Halkımızın nisbî huzurunun ve kısmî kazanımlarının uluslararası güç odaklarının menfaatlerine kurban edildiği, seçmen iradesinin sağlıklı bir şekilde sandığa yansımayacağı bir ortamda; niteliğin düştüğü, partilerin nicelik olarak yükselmek için katıldığı bir yarışa girmenin çok anlamlı olmadığını düşünüyoruz. Bu nedenle YSK kararı nedeniyle parti olarak katılamayacağımız 1 Kasım seçimlerine bağımsız adaylarla veya seçim ittifakı yoluyla başka partilerin listelerinde yer almak suretiyle de katılmama kararı aldık.”

Açıklamasının ardından sorulan bir soru üzerine Yapıcıoğlu; kararlarının başka bir partiyi destekleme anlamı taşımadığını tabanlarının seçimlerini istedikleri partiden yana ve hür olarak kullanma hakkına sahip olduklarını söyledi.

Kaynak: Al Jazeera